Dio kasarne "Vladimir Knežević Volođa" biće ustupljen opštini Pljevlja

"Veći dio kasarne ćemo zadržati za naše potrebe, s obzirom na to da nam je ovdje stacionirana Druga pješadijska četa, koja će iduće godine dobiti značajna sredstva za modernizaciju", kazao je Bošković
672 pregleda 0 komentar(a)
Golubović i Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane
Golubović i Bošković, Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane ustupiće dio kasarne "Vladimir Knežević Volođa" opštini Pljevlja za potrebe javnih službi, dogovoreno je na sastanku ministra Predraga Boškovića i predsjednika opštine Igora Golubovića.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Bošković je boravio u radnoj posjeti opštini Pljevlja, gdje se sastao sa Golubovićem.

"Veći dio kasarne ćemo zadržati za naše potrebe, s obzirom na to da nam je ovdje stacionirana Druga pješadijska četa, koja će iduće godine dobiti značajna sredstva za modernizaciju", kazao je Bošković.

On je istakao da će tu biti stacionirana glavnina snaga na sjeveru Crne Gore, zbog čega je neophodno privesti namjeni postojeće objekte i izgraditi nove na prostoru kasarne.

Na sastanku je dogovoreno i da na prostoru nekadašnjeg malog logora u okviru kasarne bude izgrađena stambena zgrada za potrebe pripadnika Vojske Crne Gore stacioniranih u Pljevljima.

Prema riječima Boškovića, sve je to zahtjevan infrastrukturni projekat .

“Mislim da je danas napravljen prvi, odlučujući korak na koji način riješiti jedno pitanje, koje će zahtjevati duži vremenski period, nakon kojeg će kasarna biti infrastrukturno riješena“, dodao je Bošković.

Golubović je kazao da ga raduje što je Ministarstvo odbrane opredijelilo Pljevlja za stalno prisustvo vojske, što će, kako je naveo, gradu donijeti dodatne aktivnosti, dešavanja, ali i prihode.

“Danas smo dogovorili način kako da smanjimo troškove vezano za komunalno opremanje građevinskog zemljišta i na koji način da što više spustimo cijenu gradnje tih stanova“, kazao je Golubović.

On je pojasnio koje javne službe će biti smještene u sadašnjoj kasarni.

“Nastavićemo da koristimo objekte Velikog logora opredijeljenog za RTV Pljevlja, za Akademski centar, odjeljenje dječjeg vrtića i, nadam se, muzičku školu, tako da ovaj sačuvani objekat iz austrougarskog perioda, jako značajan za Pljevlja, nastavlja da živi upravo u obliku kakav i zaslužuje,” zaključio je Golubović.

Bonus video: