POTPISAN UGOVOR

Tivat dobija novo šetalište na Belanima

Lokalna uprava odabrala izvođača za dugo obećavanu investiciju u blizini gradske marine
2486 pregleda 0 komentar(a)
Obalno šetaliste na Belanima, Foto: Sinisa Luković
Obalno šetaliste na Belanima, Foto: Sinisa Luković

Opština Tivat potpisala je sa podgoričkom kompanijom MCG doo ugovor vrijedan 413.086 eura za izgradnju prve faze lungo mare obalnog šetališta na Belanima.

Rok za završetak ove investicije je šest mjeseci, a Opština je dobila nižu ponudu izvođača od očekivane, jer je za ovu javnu nabavku po tenderu raspisanom sredinom jula, bilo izdvojeno pola miliona eura.

Uređenje obale na ovom dijelu Tivta istočno od ulaza u gradsku marinu Kalimanj je nešto što tivatska lokalna vlast već godinama obećava građanima a do sada su iz različitih razloga, propala čak četiri tendera koje je Opština raspisivala za realizaciju te investicije. Uređenje obale na Belanima sa izgradnjom otvorenog bazena-plivališta u moru, DPS Tivta obećava u svim svojim izbornim kampanjama u tom gradu, još od od aprila 2004. kada su to prvi put pomenuli tadašnji DPS kandidat za gradonačelnika Dragan Kankaraš i bivši direktor „Morskog dobra“ Dragan Ivančević ispred SDP koja je tada bila koaliconi partner sa DPS.

U međuvremenu, ispostavilo se da oni uopšte ne namjeravaju da na Belanima naprave klasični otvoreni bazen, već veliki mandrać sa tri od njegove četiri strane na plutajućim pontonima u moru, a ne na fiksnoj izgrađenoj obali. Takvo riješenje je odbačeno od najvećeg dijela tivatske javnosti uz poruku da gradu ne treba mandrać, već pravi zatvoreni bazen kako bi se vaterpolo sport u Tivtu revitalizovao i mogao razvijati tokom cijele godine, a ne samo ljeti.

Gradski čelnici međutim, nisu odustali od ideje da na Belanima grade mandrać-bazen, ali je to ostavljeno za drugu fazu radova na uređenju tog dijela tivatske obale. Inače projekat za Belane koji je prije desetak godina izradilo JP “Morsko dobro”, predviđa da se na parceli ukupne površine 7.576 kvadrata, izgradi pješačko- kolska staza u dužini od skoro 400 metara.