"U Nikšiću i dalje stanuje turizam"

Zaključno sa avgustom Nikšić bilježi za 20 do 25 odsto veću posjećenost u odnosu na prošlu godinu, dok je broj noćenja viši za devet odsto.
860 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Danas u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Turistička organizacija (TO) Nikšić priključila se obilježavanju 27.septembra, Svjetskog dana turizma i na gradskom trgu, zajedno sa partnerima, predstavila turističku ponudu grada pod Trebjesom, ali i domaću radinost koja je turistima uvijek interesantna.

“Ovdje su prvenstveno oni koji su direktno uključeni u turističku djelatnost, to su naši hoteli, izdavaoci privatnog smještaja kojih, na našu radost, svaki mjesec ima sve više. Bilježimo znatan porast registrovanih smještajnih kapaciteta što, bez obzira na zvanične statističke podatke, govori da turista u Nikšiću ima. Sa nama su i seoska gazdinstva i domaćinstva koja su tokom ljeta bila veoma posjećena. Tu su i sportske organizacije, kao i oni koji se bave izradom suvenira“, kazala je predstavnica TO Nikšić, Slavica Grgurević.

Zadatak svih njih zajedno, smatra ona, je da “uobliče turistički aranžman Nikšića, rade na kvalitetu istog, kako bi svi vidjeli da u gradu pod Trebjesom još uvijek stanuje turizam”.

„Ideja da se svi zajedno okupimo u gradu jeste da građane edukujemo o tome šta je to turizam, kakve su njegove funkcije, ali i da učesnici imaju priliku da razmijene ideje i kreiraju neke naredne koraka kada je u pitanju razvoj turističkog proizvoda opštine Nikšić. Naravno i da poručimo onima koji su na vlasti u opštini i u državi da Nikšić zavređuje podršku“, kazala je Grgurević.

Slavica Grgurević
Slavica Grgurević(Foto: Svetlana Mandić)

Prema njenim riječima zaključno sa avgustom Nikšić bilježi za 20 do 25 odsto veću posjećenost u odnosu na prošlu godinu, dok je broj noćenja viši za devet odsto.

„Moram da kažem da su to samo statistički podaci. Ono što naše oko govori to je mnogo više, ali sa nadležnim službama grada i države radimo na tome da se ti poslovi uvode u legalne tokove“, kazala je Grgurević.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma je “Turizam i rad – zajedno za bolju budućnost”.

Bonus video: