Renovirana fiskulturna sala OŠ "Njegoš" na Cetinju

“Vaša škola nosi ime našeg najvećeg pjesnika i vladara. Pod Lovćenom su se rađali talenti za razne oblasti. Cetinje je uvijek davalo velike sportiste i nadamo se da se i danas, na ovom parketu razvijaju novi talenti koji će biti budućnost našeg sporta“ rekao je ministar Janović
589 pregleda 0 komentar(a)
Danas na Cetinju, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Danas na Cetinju, Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Najstarija obrazovna ustanova u Crnoj Gori, osnovna škola „Njegoš“ u godini kada obilježava 185 godina postojanja, danas je svečano otvorila vrata renovirane fiskulturne sale.

Projekat vrijedan četrdeset pet hiljada eura realizovalo je Ministarstvo sporta i mladih u partnerstvu s Prijestonicom Cetinje. Ministar Nikola Janović kaže da mu je posebno zadovoljstvo što je novac uložen baš u ovu školu, koja je iznjedrila talente za razne oblasti, te najavio realizaciju još sličnih projekata u najskorijem roku.

“Vaša škola nosi ime našeg najvećeg pjesnika i vladara. Pod Lovćenom su se rađali talenti za razne oblasti. Cetinje je uvijek davalo velike sportiste i nadamo se da se i danas, na ovom parketu razvijaju novi talenti koji će biti budućnost našeg sporta“ rekao je ministar Janović.

Da je sport veoma važan za djecu u osnovnoj školi, svjesni su i u gradskoj samoupravi. Gradonačelnik Cetinja Aleksandra Kašćelan, kaže da su u proteklih godinu i po, intenzivno radili na stvaranju uslova za sport i rekreaciju u gradu i u obrazovnim ustanovama.

OŠ Njegoš
Danas na Cetinju(Foto: Gov.me/Bojana Ćupić)

"Obnovili smo sportsku infrastrukturu i rekvizite na gotovo svim sportskim igralištima u gradu, a u toku su završni radovi na igralištu u krugu ove škole. Poklonili smo bicikla djeci sa seoskog područja, organizovali više biciklijada i sportskih takmičenja u kojima su bili uključeni mladi", kazao je Kašćelan.

Prema riječima direktorice cetinjske škole, Novke Milošević, ta ustanova će u narednom period urediti i svlačionice i dovršiti radove na školskom igralištu.

“Moramo konstantno da ponavljamo kolika je važnost zdravih stilova života, fizičke aktivnosti i sporta za pravilan rast i razvoj djece i njihovo zdravlje. Mi imamo veliku ulogu - škola, Prijestonica, Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo sporta i mladih, u obezbjeđivanju uslova kako bi imali zdravu naciju – kazala je Milošević.

Ministarstvo sporta i mladih, u prethodne dvije godine, finansiralo je preko 20 projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje sportskih objekata, od čega je više od 90% već uspješno realizovano i stavljeno u funkciju.

Bonus video: