Otvorena sala OŠ "Marko Miljanov" u Bijelom Polju, Šehović najavio višemilionska ulaganja

„Ministarstvo prosvjete kao jedan od svojih prioriteta postavilo obnovu sportske školske infrastrukture i promociju školskog sporta"
833 pregleda 0 komentar(a)
Otvaranje sale u Bijelom Polju, Foto: Jadrnaka Ćetković
Otvaranje sale u Bijelom Polju, Foto: Jadrnaka Ćetković
Ažurirano: 30.09.2019. 13:28h

U obrazovnu infrastrukturu u Bijelom Polju opredijeljeno je oko devet miliona eura.

To je, na otvaranju sportske sale u OŠ „Marko Miljanov“, za koju je izdvojeno oko 230.000 eura, kazao ministar prosvjete Damir Šehović.

„ Ministarstvo prosvjete kao jedan od svojih prioriteta postavilo obnovu sportske školske infrastrukture i promociju školskog sporta, te su ulaganja u ove projekte višemilionske vrijednosti. Preciznije, nedavno su završeni ili su planirani projekti izgradnje ili rekonstrukcije minimum 15 školskih sportskih sala širom Crne Gore“, kazao je Šehović.

On je naveo da je projekat realizovan po modelu sufinansiranja Ministarstva prosvjete, Ministarstva sporta i mladih i Opštine Bijelo Polje u ukupnom iznosu od 164.000 eura.

“Dodatno, Ministarstvo prosvjete je uložilo još 60.000 eura za ugradnju sistema grijanja u Sali, fasade i terena oko sale koji je plavio dugi niz godina, kao i za troškove izrade projekta i nadzora, kazao je on.

Šehović je istakao da se u Bijelom Polju gradi i novi školski objekat OŠ „Dušan Korać“ vrijednosti oko 5,5 miliona eura.

On je najavio i izgradnju vrtića, vrijednog 1,5 miliona eura, kroz novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope.

“Takođe, izgradnja sale OŠ „Pavle Žižić“ u Bijelom Polju, procijenjene vrijednosti milion eura, ušla je u Kapitalni budžet i započete su aktivnosti na izradi dokumentacije“, rekao je Šehović. Šehović je najavi da će Ministarstvo prosvjete u saradnji sa ambasadom SAD uložiti i više stotina hiljada eura u obimnu rekonstrukciju OŠ “Aleksa Bećo Đilas”, a početak radova očekuje se u narednim mjesecima.

Sportska sala Bijelo Polje
Sportska sala Bijelo Polje(Foto: Jadranka Ćetković)

Ministar sporta Nikola Janović rekao je da „na ovaj način Vlada Crne Gore omogućava adekvatne uslove za bavljenje sportom". “Pohvalio bih Fond za talente za koji je konkurs u toku, što je dobra prilika da se najbolji mladi sportisti nagrađuju.

Adaptacija fiskulturne sale OŠ “Marko Miljanov” podrazumijevala je radove na krovu i izolaciji objekta, ugradnju moderne podloge za razne sportove, uređenje svlačionice, molersko-farbarske radove, kao i opremanje objekta sportskom opremom.

Predsjednik Opštine Petar Smolović najavio je nove projekte u Bijelm Polju: "Podsjećam da se trenutno u Bijelom Polju realizuju 104 projekta, 16 od njih su kapitalni, a 88 lokalni, odnosno nešto manje vrijednosti, ali vrlo značajni za razvoj opštine.”

On je naglasio značaj rekonstrukcije sale: "Posebne emocije me vežu za ovu najveću gradsku školu sa preko 800 učenika, a očekujem još mnogo ovakvih projekata u narednom periodu”, naglasio je Smolović.

Bonus video: