Opština Tuzi će stipendirati 12 studenata

Stipendije se dodjeljuju za jednu studijsku godinu u visinu 50 eura mjesečno i isplaćivaće se za deset mjeseci studijske godine.
554 pregleda 1 komentar(a)
Opština Tuzi, Foto: Boris Pejović
Opština Tuzi, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.09.2019. 13:28h

Opština Tuzi će u studijskoj 2019/20 godini stipendirati 12 redovnih studenata primijenjenih i akademskih osnovnih studija.

Kako su pojasnili iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu, stipendije se dodjeljuju za jednu studijsku godinu u visinu 50 eura mjesečno i isplaćivaće se za deset mjeseci studijske godine.

"Kandidati moraju da imaju crnogorsko državljanstvo, prebivalište u opštini Tuzi i da su prema nastavnom programu ustanove visokog obrazovanja na kojoj studiraju, položili iz prethodne godine studija sa najnižim indeksom uspjeha 8,5 i najmanje 90 odsto ECTS kredita«, kaže se u saopštenju.

Uslov je da su prvi put upisali semestar studijske godine, da nisu obnovili nijednu godinu tokom studija, da nisu u radnom odnosu i nisu stariji od 25 godina.

Kandidati koji konkurišu za dodijelu stipendije uz prijavu na konkurs treba da prilože potvrdu o prebivalištu, o upisu godine studija i o položenim ispitima iz prethodne godine.

Kako su kazali, neophodno je priložiti i potvrdu o visini ostvarenih ECTS kredita, o ostvarenoj prosječnoj ocjeni, izjavu da nije u radnom odnosu dokaz da student ne prima drugu stipendiju.

Prijave se podnose do 29. oktobra.

Bonus video: