BIVŠI GRADONAČELNIK PREMINUO U UTORAK

Održana komemorativna sjednica: Tivat se oprostio od Zorana Radovića

Od Radovića su se prigodnim govorima oprostili predsjendik SO Tivat Ivan Novosel i gradonačelnik dr Siniša Kusovac koji je naglasio da je Zoran Radović ostavio dubok trag u Opštini Tivat gdje će ga pamtiti kao dobrog čovjeka, prijatelja i posvećenog predsjednika te lokalne uprave
3019 pregleda 0 komentar(a)
Sa komemoracije, Foto: Siniša Luković
Sa komemoracije, Foto: Siniša Luković

Povodom smrti bivšeg gradonačelnika Tivta, Zorana Radovića, Opština Tivat priredila je komemorativnu sjednicu kojoj su pored rodbine, prisustvovali čelnici tog grada, odbornici lokalnog parlamenta, predstavnici više državnih i lokalnih institucija, kao i Tarzan Milošević, politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) čiji je Radović bio istaknuti član, te poslanica te partije u Skupštini Crne Gore i predsjendica OO DPS Tivta Jovanka Laličić.

Od Radovića su se prigodnim govorima oprostili predsjendik SO Tivat Ivan Novosel i gradonačelnik dr Siniša Kusovac koji je naglasio da je Zoran Radović ostavio dubok trag u Opštini Tivat gdje će ga pamtiti kao dobrog čovjeka, prijatelja i posvećenog predsjednika te lokalne uprave.

Komemoracija, Zoran Radović
Sa komemoracije(Foto: Siniša Luković)

Zoran Radović je tokom karijere obavljao više odgovornih dužnosti, a predsjednik Opštine Tivat je bio u tri navrata.

Radović je rođen u Kotoru, 24. 4. 1954. godine.

Završio je fakultet Narodne odbrane u Beogradu.

Radio je kao sekretar Sekretarijata i član Izvršnog odbora (1982 -1989); predsjednik SSRN (1989 – 1990), predsjednik Opštine 1991 -1992; potpredsjednik Opštine 1993 – 1994; predsjednik Opštine 1994 – 1996; direktor nekadašnje savezne javne ustanove "Jugoregistar" 1996 – 1999, a 2002. godine ponovo predsjednik Opštine Tivat.

Magistrirao je političke nauke, bio je dugogodišnji potpredsjednik Svjetske vazduhoplovne federacije, predsjednik Vazduhoplovnog saveza Srbije i Crne Gore, i predsjednik Vazduhoplovnog saveza Crne Gore.

Dobitnik je zlatne plakete Vojske SCG.

Više godina je bio angažovan u Savjetu Evrope u Strazburu

Iza sebe je ostavio suprugu Ljiljanu i kćerke Sunčicu i Maju.

Preporučujemo za Vas