Bulatović: Bezbjednosna situacija u Bijelom Polju povoljna i stabilna

U Bijelom Polju lani registrovano 213 krivičnih djela, četiri odsto više nego u 2017.
1632 pregleda 1 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock
Bijelo Polje, Foto: Shutterstock

Bezbjednostna situacija u bjelopoljskoj opštini je povoljna i stabilna, kazao je načelnik Centra bezbjednosti Miloš Bulatović.

On je, tokom maratonske sjednice lokalnog parlamenta koja je završena preksinoć poslije 21 čas, naveo da je u prošloj godini registrovano 213 krivičnih djela, što je za četiri odsto više nego u 2017.

“Na teritoriji nadležnosti Centra bezbjednosti Bijelo Polje registrovano je 148 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, ili 18 odsto više u odnosu na isti period 2017, a nadležnom tužilaštvu podneseno je 129 krivičnih prijava protiv 132 lica. Kada je u pitanju krijumčarenje droge u toku prošle godine službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja na području Bijelog Polja registrovali su 17 krivičnih djela, a tužilaštvu je podnešen isti broj prijava protiv 16 osoba. Zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga jedno djelo je ostalo nerasvijetljeno. Na teritoriji opštine u prethodnoj godini 95 puta je narušen javni red i mir, što je za skoro 40 odsto manje nego u 2017. godini”, kazao je Bulatović.

Odbornici su usvojili i predloge odluka o izmjenama i dopunama odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika u Opštini Bijelo Polje, kao i o određivanju dodataka na zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima.

Predložen je dodatak na zaradu koji za mjesto šefa- kordinatora organizacione jedinice unutar organa iznosi 25 odsto, dok je povećanje od 30 odsto predloženo za mjesta šefa kabineta predsjednika Opštine, samostalnog savjetnika u Službi Skupštine, ovlašćenog službenika za javne nabavke, savjetnika u službi predsjednika Opštine, samostalnog referenta u službi Skupštine i samostalnog referenta u Službi predsjednika Opštine.

Glavna administratorka Marina Petrić je navela da je istom odlukom predložena i izmjena dodatka na zaradu za određena radna mjesta i pojasnila da je prema dosadašnjem propisu za radna mjesta: samostalni referent-komunalni policajac, viši referent-komunalni policajac, samostalni referent koji obavlja geodetske poslove, higijeničar, za koje je bio propisan dodatak na zaradu u iznosu od 10 odsto.

“Imajući u vidu ovlašćenja i odgovornosti i rad na terenu ovih službenika, kao i visinu zarade koju su do sada ostvarivali bilo je neophodno izvršiti izmjene i dopune iste na način što će umjesto dosadašnjih 10, dodatak na zaradu iznositi 30 odsto”, kazala je Petrić.

Bonus video: