Pljevlja: Popović suspendovan, zaposleni u gradskoj toplani nastavili sa poslom

Smjena Popovića bio je jedan od zahtjeva radnika, koji su nekoliko dana odbijali da podlože kotlove
1587 pregleda 0 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Zaposleni u gradskoj toplani u Pljevljima danas su nastavili da rade nakon što je rukovodstvo preduzeća Grijanje suspendovalo sa posla poslovođu, Miša Popovića, protiv koga je osnovno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo optužni predlog, zbog navodnog otuđenja veće količine uglja.

Smjena Popovića bio je jedan od zahtjeva radnika, koji su nekoliko dana odbijali da podlože kotlove.

“Tehnički direktor D.O.O. „Grijanje“ – Pljevlja, gospodin Jasmin Čelebić, jutros nam je usmeno saopštio vijest da je dosadašnji poslovođa, gospodin Mišo Popović, koji se sumnjiči da je protivpravno otuđio određenu količinu uglja namjenjenu kotlarnici, udaljen sa radnog mjesta od do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka. Time su se stekli uslovi da otpočne proces proizvodnje i isporuke toplotne energije krajnjim korisnicima naših usluga, pa želimo da informišemo javnost da smo jutros počeli sa izvršavanjem svojih radnih zadataka. Nadamo se da ćemo sa novoizabranim tehničkim direktorom uspostaviti krajnje normalan međuljudski i kolegijalan odnos, a mišljenja smo da ne postoji ni najmanji razlog da zaista tako i ne bude”, naveli su radnici u saopštenju.

Zapoleni su podsjetili da su u ranijim razgovorima vođenim sa predstavnicima Opštine i menadžmentom preduzeća, pristali na okvirni dogovor da im se tekuće zarade isplaćuju mjesečno plus jedna zaostala zarada kako bi u narednom periodu od devet mjeseci bila isplaćena sva zaostala dugovanja.

“Imajući u vidu olakšice koje je Opština kao osnivač ustupila preduzeću u vidu oslobađanja preduzeća obaveze plaćanja uglja za predstojeću grejnu sezonu, smatramo da je naš zahtjev krajnje opravdan i realan. Za prethodno navedeno tražili smo i pismene garancije koje nažalost nismo dobili, ali u želji da dođe do dogovra i otpočinjanja grejne sezone, kako građani ne bi trpjeli, riješili smo da vjerujemo na riječ, jer „ljudi se vežu za riječ a volovi za rogove“. Nadamo se da nećemo biti „izigrani“, a ako do toga i dođe, u narednom periodu preduzećemo sve neophodne korake u komunikaciji sa nadležnim sindikalnim organizacijama kako bismo na zakonski način stupili u štrajk i prekinuli isporuku toplotne energeje, do čega, iskreno se nadamo, neće doći. Poštovani građani, molimo Vas da ovo ne shvatite kao prijetnju, jer je ovo prije svega molba nadležnim od kojih se traži samo poštovanje našeg ranijeg dogovora. Nadležnima i ovom prilikom poručujemo da će radnici D.O.O „Grijanje“ – Pljevlja ostati jedinstveni i složni kao i do sada, a prema novim zaposlenim radnicima sa kojima ste pokušali početi grejnu sezonu odnosićemo se ljudski i kolegijalno”, naveli su radnici u saopštenju.

Bonus video: