Smjena Popovića bio je jedan od zahtjeva radnika “Grijanja”

Poslovođa udaljen, kotlovi upaljeni

Zaposleni su podsjetili da su u ranijim razgovorima sa predstavnicima Opštine i menadžmentom preduzeća pristali na okvirni dogovor da im se tekuće zarade isplaćuju mjesečno, plus jedna zaostala zarada, kako bi u narednom periodu od devet mjeseci bila isplaćena sva zaostala dugovanja
1778 pregleda 0 komentar(a)
Konačno počela sezona grijanja: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Konačno počela sezona grijanja: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Zaposleni u gradskoj toplani u Pljevljima juče su počeli da rade,  nakon što je rukovodstvo preduzeća “Grijanje” suspendovalo poslovođu Miša Popovića, protiv koga je osnovno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo optužni predlog, zbog navodnog otuđenja veće količine uglja.

Smjena Popovića bio je jedan od zahtjeva radnika, koji su odbijali da podlože kotlove.

“Tehnički direktor „Grijanja“ Jasmin Čelebić  jutros nam je usmeno saopštio vijest da je dosadašnji poslovođa, koji  se sumnjiči da je protivpravno otuđio određenu količinu uglja  namijenjenu kotlarnici, udaljen sa radnog mjesta od do pravosnažnog  okončanja krivičnog postupka. Time su se stekli uslovi da otpočne proces  proizvodnje i isporuke toplotne energije krajnjim korisnicima naših  usluga, pa želimo da informišemo javnost da smo jutros počeli sa  izvršavanjem svojih radnih zadataka. Nadamo se da ćemo sa novoizabranim  tehničkim direktorom uspostaviti normalan međuljudski i kolegijalan  odnos, a mišljenja smo da ne postoji ni najmanji razlog da zaista tako i  ne bude”, naveli su radnici u saopštenju.

Zaposleni su podsjetili da  su u ranijim razgovorima sa predstavnicima Opštine i menadžmentom  preduzeća pristali na okvirni dogovor da im se tekuće zarade isplaćuju  mjesečno, plus jedna zaostala zarada, kako bi u narednom periodu od  devet mjeseci bila isplaćena sva zaostala dugovanja.

“Imajući u vidu  olakšice koje je Opština kao osnivač ustupila preduzeću u vidu  oslobađanja preduzeća obaveze plaćanja uglja za predstojeću grejnu  sezonu, smatramo da je naš zahtjev krajnje opravdan i realan. Za  prethodno navedeno tražili smo i pismene garancije koje, nažalost, nismo  dobili, ali u želji da dođe do dogovora i otpočinjanja grejne sezone,  kako građani ne bi trpjeli, riješili smo da vjerujemo na riječ, jer  „ljudi se vežu za riječ, a volovi za rogove“. Nadamo se da nećemo biti  izigrani, a ako do toga i dođe, u narednom periodu preduzećemo sve  neophodne korake u komunikaciji sa nadležnim sindikalnim organizacijama  kako bismo na zakonski način stupili u štrajk i prekinuli isporuku  toplotne energije, do čega, iskreno se nadamo, neće doći. Nadležnima i  ovom prilikom poručujemo da će radnici D.O.O „Grijanje“ - Pljevlja  ostati jedinstveni i složni kao i do sada, a prema novim zaposlenim  radnicima sa kojima ste pokušali početi grejnu sezonu odnosićemo se  ljudski i kolegijalno”, naveli su radnici u saopštenju.

Preporučujemo za Vas