Smjena Popovića bio je jedan od zahtjeva radnika “Grijanja”

Poslovođa udaljen, kotlovi upaljeni

Zaposleni su podsjetili da su u ranijim razgovorima sa predstavnicima Opštine i menadžmentom preduzeća pristali na okvirni dogovor da im se tekuće zarade isplaćuju mjesečno, plus jedna zaostala zarada, kako bi u narednom periodu od devet mjeseci bila isplaćena sva zaostala dugovanja
1782 pregleda 0 komentar(a)
Konačno počela sezona grijanja: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Konačno počela sezona grijanja: Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Zaposleni u gradskoj toplani u Pljevljima juče su počeli da rade, nakon što je rukovodstvo preduzeća “Grijanje” suspendovalo poslovođu Miša Popovića, protiv koga je osnovno tužilaštvo u Pljevljima podnijelo optužni predlog, zbog navodnog otuđenja veće količine uglja.

Smjena Popovića bio je jedan od zahtjeva radnika, koji su odbijali da podlože kotlove.

“Tehnički direktor „Grijanja“ Jasmin Čelebić jutros nam je usmeno saopštio vijest da je dosadašnji poslovođa, koji se sumnjiči da je protivpravno otuđio određenu količinu uglja namijenjenu kotlarnici, udaljen sa radnog mjesta od do pravosnažnog okončanja krivičnog postupka. Time su se stekli uslovi da otpočne proces proizvodnje i isporuke toplotne energije krajnjim korisnicima naših usluga, pa želimo da informišemo javnost da smo jutros počeli sa izvršavanjem svojih radnih zadataka. Nadamo se da ćemo sa novoizabranim tehničkim direktorom uspostaviti normalan međuljudski i kolegijalan odnos, a mišljenja smo da ne postoji ni najmanji razlog da zaista tako i ne bude”, naveli su radnici u saopštenju.

Zaposleni su podsjetili da su u ranijim razgovorima sa predstavnicima Opštine i menadžmentom preduzeća pristali na okvirni dogovor da im se tekuće zarade isplaćuju mjesečno, plus jedna zaostala zarada, kako bi u narednom periodu od devet mjeseci bila isplaćena sva zaostala dugovanja.

“Imajući u vidu olakšice koje je Opština kao osnivač ustupila preduzeću u vidu oslobađanja preduzeća obaveze plaćanja uglja za predstojeću grejnu sezonu, smatramo da je naš zahtjev krajnje opravdan i realan. Za prethodno navedeno tražili smo i pismene garancije koje, nažalost, nismo dobili, ali u želji da dođe do dogovora i otpočinjanja grejne sezone, kako građani ne bi trpjeli, riješili smo da vjerujemo na riječ, jer „ljudi se vežu za riječ, a volovi za rogove“. Nadamo se da nećemo biti izigrani, a ako do toga i dođe, u narednom periodu preduzećemo sve neophodne korake u komunikaciji sa nadležnim sindikalnim organizacijama kako bismo na zakonski način stupili u štrajk i prekinuli isporuku toplotne energije, do čega, iskreno se nadamo, neće doći. Nadležnima i ovom prilikom poručujemo da će radnici D.O.O „Grijanje“ - Pljevlja ostati jedinstveni i složni kao i do sada, a prema novim zaposlenim radnicima sa kojima ste pokušali početi grejnu sezonu odnosićemo se ljudski i kolegijalno”, naveli su radnici u saopštenju.