Rusu pozlilo na Ričardovoj glavi, kola hitne pomoći nijesu mogla da priđu od stubića

Predstavnici MZ Stari grad uputili su protestno upozorenje nadležnim opštinskim službama da se pod hitno omogući prilaz Starom gradu ekipama Hitne pomoći, Službe zaštite i spasavnja, policije...
9690 pregleda 3 komentar(a)
Ekipa Hitne pomoći odvodi Rusa sa plaže, Foto: Luka Vučković
Ekipa Hitne pomoći odvodi Rusa sa plaže, Foto: Luka Vučković
Ažurirano: 10.10.2019. 14:44h

Ruskom državljaninu pozilo je danas dok se kupao u moru na starogradskoj plaži Brijeg od Budve (Ričarodova glava), a ekipi Službe hitne medicinske pomoći koja je odmah stigla, po pozivu, nije bilo moguće kolima da dođu do kupališta, zbog stubova koji su postavljeni na šetalištu kod Malog parka.

Ljekarska ekipa, morala je trčeći da dođe do lica mjesta, nakon što je automobil ostao blokiran.

Rusu je odmah ukazana pomoć, a njega su pridržavajući doveli do automobila, naočigled brojnih posjetilaca koji su posmatrali cijelu situaciju.

Nadležni koji su trebali da deblokiraju stubiće, koji su postavljeni kako se ne bi parkiralo ispred zidina Staroga grada, danas nije bilo, što je izazvalo revolt predstavnika mjesne zajednice Stari grad.

Predstavnici MZ Stari grad uputili su protestno upozorenje nadležnim opštinskim službama da se pod hitno omogući prilaz Starom gradu ekipama Hitne pomoći, Službe zaštite i spasavnja, policije... "jer su se gotovo svakodnevno ljetos događale ovakve neprijatne scene".

„U više navrata skrenuta pažnja nadležnim službama, a od strane novoizabranog saziva MZ Stari Grad, problem pristupa Hitnoj Medicinskoj Pomoći, službi spasavanja ili policiji je idalje onemogućen“, kazao je za „Vijesti“ član Savjeta MZ „ Stari Grad“ Luka Vučković koji je prisustvovao danas nemilim scenama ispred Staroga grada.

Prema njegovim riječima, bilo koja hitna situacija u gradu je otežana nemarnošću nadležnih da se obezbijedi pristup za hitne slučajeve.

„Mjesna zajednica je tražila da se postave električni stubovi sa hidroulikom, koji bi se automatski spuštali u ovakvim slučajevima. Ovakve stubove možete vidjeti na bilo kom mjestu gdje su pješačke ili zone zabrane saobraćaja, a zahtijevaju pristup za hitne slučajeve. Na sastanku sa predstavnicima lokalne uprava nam je rečeno da je postavljanje šest ovakvih stubova “velika investicija koja zahtjeva studiju izvodljivosti”. Upravo ovakvim odnosom određenih subjekata iz gradske uprave, dobijamo ovu sliku o našem gradu. To je grad koji je 2.500 godina funkcionisao za primjer drugima, a poslijednjih 50-60 propada“, kazao je Vučković.

Prema njegovim riječima, današnje scene su "realna slika grada i svih nas".

„Da li će neko od nadležnih napraviti korak i napisati odobrenje ili neće, zavisi vrijednost života svakog posjetioca, stanara ili zaposlenog u “metropoli”. Nemar i animozitet “pridošlih” u opštinske i državne sluzbe, dovode do ovakvog kulturnog i moralnog urušavanja. Ovo su teme kojima posebno treba da se bavimo a problemi koje hitno moramo riješavati“, kazao je Vučković.

Bonus video: