Poklonio stan majci, pa od podgoričkog Vodovoda dobio novi

Kako rukovodioci i podobni zaposleni u podgoričkom preduzeću rješavaju stambena pitanja
33284 pregleda 52 komentar(a)
Zgrada podgoričkog Vodovoda, Foto: Luka Zeković
Zgrada podgoričkog Vodovoda, Foto: Luka Zeković

Savjetnik za finansije u podgoričkom “Vodovodu i kanalizaciji” Bojan Lazović nedavno je, pod povoljnim uslovima, riješio stambeno pitanje, iako je u trenutku raspisivanja oglasa u tom preduzeću već imao stan.

To pokazuje dokumentacija iz Uprave za nekretnine do koje su došle “Vijesti”.

Iz tog podgoričkog preduzeća odbili su da odgovore na pitanja “Vijesti” i usmjerili su novinara da pitanja u vezi sa njihovim odlukama proslijedi Službe za odnose sa javnošću Glavnog grada (PG biro). Ni oni nijesu odgovorili.

Podgorički “Vodovod” raspisao je prvi oglas 13. maja za raspodjelu stanova, a Lazović je krajem istog mjeseca stan od 64 metra kvadratna poklonio majci Radmili Lazović.

Savjetnik za finansije dobio je stan, za sada nepoznate kvadrature, i to po cijeni od 485 eura po kvadratu.

Prema informacijama “Vijesti” koje potvrđuju podaci Uprave za nekretnine, Lazović je poklonio stan majci 28. maja, po osnovu Ugovora o poklonu, zaključenog 27.maja kod notara Maje Đurasović.

Bojan Lazović
Poklonio stan, pa dobio novi, uz povlašćene uslove - Lazović(Foto: Facebook.com)

Taj stan prethodno je kupio kroz Vladin projekat “1000+”, a dokaz za to je i hipoteka upisana na njegovo ime od kraja juna 2017, sa rokom otplate od 240 mjeseca (20 godina). Radi se o zgradi koju je gradila kompanija “Čelebić”.

Kao dokaz da je Lazović kupio stan koji je nedavno poklonio majci, ostao je i zahtjev građevinske firme “Čelebić” od 26. jula 2016. godine za registraciju vodomjera stanova i poslovnih prostora za objekte u zahvatu DUP-a „Radoje Dakić“ u kojem je naveden spisak budućih stanara, sa njihovim ličnim podacima. Prema tim podacima, Lazović je sa ovom građevinskom firmom potpisao predugovor u junu 2016.

Rješavanje stambenog pitanja i kroz projekat “1000+” je, takođe, povoljnije u odnosu na tržišne uslove.

Prema potvrđenim informacijama “Vijesti”, Bojan Lazović je bliski rođak bivšeg potpredsjednika Vlade i Socijaldemokrata (SD) Vujice Lazovića, koji je trenutno ambasador Crne Gore u Sloveniji.

Više zaposlenih u tom preduzeću ispričalo je ranije “Vijestima” da su “bijesni jer su tokom posljednje raspodjele stanove dobili njihove kolege koje su na prethodnom konkursu bili diskvalifikovani zbog toga što su već bili vlasnici neke nekretnine”.

Taj konkurs je poništen, a u međuvremenu je donijet novi Pravilnik o rješavanju stambenih potreba.

Isti izvori tvrde da su pojedini zaposleni u preduzeću period od marta do početka avgusta (između dva stambena konkursa) iskoristili da imovinu prepišu na bliske srodnike.

Prema rang-listi u koju su “Vijesti” imale uvid, stanove su dobili i bivši zaposleni, koji su u decembru prošle godine sa tadašnjim direktorom Vladanom Vučelićem radni angažman nastavili u Luci Bar.

“Vijesti” su pitale podgoričko preduzeće zbog čega je Lazović dobio stan, ako je u trenutku raspisivanja konkursa bio stambeno obezbijeđen, znaju li da ga je prepiso na majku, da li će revidirati odluku...

Bonus video: