Kutska rijeka zamućena

“Mještani su nam dostavili fotografije i snimke sa Kutske rijeke na kojima se vidi katastrofalno stanje. Bijes mještana sa kojima smo komunicirali potpuno je opravdan, jer je to nekad bila pitka i bistra rijeka. Naša NVO sa kolegama iz Koalicije za održivi razvoj organizovaće tokom sljedeće sedmice obilazak Kutske, ali i još nekoliko rijeka na sjeveru koje su ugrožene
722 pregleda 0 komentar(a)
Nekada bistra i pitka voda: Kutska rijeka, Foto: Privatna arhiva
Nekada bistra i pitka voda: Kutska rijeka, Foto: Privatna arhiva

Stanje u kom je juče bila Kutska rijeka pokazuje koliko su investitori - devastatori ozbiljno shvatili premijera Duška Markovića koji je prije četiri mjeseca tražio da se provjeri dokumentacija za sve izdate koncesije na crnogorskim vodama.

To su juče saopštili iz NVO Ekološki pokret Ozon, nakon što su im stigle prijave sa Kutske rijeke i snimci na kojima se vidi da je zamućena.

“Mještani su nam dostavili fotografije i snimke sa Kutske rijeke na kojima se vidi katastrofalno stanje. Bijes mještana sa kojima smo komunicirali potpuno je opravdan, jer je to nekad bila pitka i bistra rijeka. Naša NVO sa kolegama iz Koalicije za održivi razvoj organizovaće tokom sljedeće sedmice obilazak Kutske, ali i još nekoliko rijeka na sjeveru koje su ugrožene. U međuvremenu, zahtijevaćemo od Vlade i Ministarstva ekonomije da obavijeste javnost dokle se stiglo sa provjerom dokumentacije, ali i provjerom primjedbi za Bukovicu, jer je krajnji rok da prestanu zavlačiti mještane i one koji se bore za zaštitu prirode”, kazao je direktor Ozona Aleksandar Perović.

Bonus video: