PAROLINO DOLAZI U POSJETU

Pažin: Crna Gora i Sveta Stolica dijele zajedničke civilizacijske vrijednosti

Ocijenjeno je da Crna Gora i Sveta Stolica dijele temeljne civilizacijske vrijednosti mira i pravde koje, uz odsustvo otvorenih pitanja i intenzivan politički dijalog, predstavljaju stabilan oslonac za dalju produktivnu saradnju u oblastima od zajedničkog interesa
65 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Pažin, Pjetro Parolino, Foto: Gov.me
Zoran Pažin, Pjetro Parolino, Foto: Gov.me
Ažurirano: 31.01.2019. 20:13h

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin boravio je juče i danas u radnoj posjeti Svetoj Stolici, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Tokom susreta  Pažina sa državnim sekretarom Svete Stolice kardinalom Pjetrom Parolinom izraženo je obostrano zadovoljstvo kvalitetom bilateralnih odnosa Crne Gore i Svete Stolice. 

Ocijenjeno je da Crna Gora i Sveta Stolica dijele temeljne civilizacijske vrijednosti mira i pravde koje, uz odsustvo otvorenih pitanja i intenzivan politički dijalog, predstavljaju stabilan oslonac za dalju produktivnu saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.  

Potvrđeno je i da će Parolin već ove godine po prvi put posjetiti Crnu Goru, što će predstavljati dodatni impuls razvoju saradnje u duhu tradicionalno dobrih i prijateljskih veza Crne Gore i Svete Stolice.  

Posjetu Svetoj Stolici  Pažin je iskoristio da održi susrete i sa predstavnicima Suverenog malteškog viteškog reda i Zajednice Sveti Eđidio.

Preporučujemo za Vas