Delegacija Kolašina na prijemu kod gradonačelnika Zagreba

Delegacija Kolašina, u kojoj su, između ostalih predsjednik SO Milan Đukić, potpredsjednik Opštine Danilo Medenica, opštinski mendžer Veljo Jovanović i direktor lokalne TO Aleksandar Vlahović, posjetila je i Crnogorski dom
1853 pregleda 5 komentar(a)
Bandić i Bulatović, Foto: Opština Kolašin
Bandić i Bulatović, Foto: Opština Kolašin

Delegaciju Kolašina, koja učestvuje na „Lučindanskim susretima“, danas je primio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Kako su saopštili iz kabineta predsjednika Opštine Kolašin, Bandić je istakao važnost aktivnosti Crnogorske zajednice u Hrvatskoj na čuvanju veza sa zavičajem, ali i kvalitetnu saradnju sa sredinom u kojoj sada žive.

„Tokom razgovora istaknuti su dobri odnosi Hrvatske i Crne Gore. Predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović upoznao je gradnočelnika Bandića sa prirodnim i ekonomskim potencijalima, koji je će dobiti na vrijednosti i valorizaciji kada se naredne godine završi auto put. Bulatović je naglasio značaj regionalne saradnje kojom se potvrđuju dometi crnogorskih integracija, a posebno se zahvalio susjednoj Hrvatskoj što je, kao članica EU, dobrosusjedski partner Crnoj Gori na njenom evropskom putu.“- saopšteno je iz Bulatovićevog kabineta.

Delegacija Kolašina, u kojoj su, između ostalih predsjednik SO Milan Đukić, potpredsjednik Opštine Danilo Medenica, opštinski mendžer Veljo Jovanović i direktor lokalne TO Aleksandar Vlahović, posjetila je i Crnogorski dom.

Razgovarali su i sa čelnim ljudima zajednice Crnogoraca u Hrvatskoj, a kako je saopšteno, bilo je riječi i o „aktivnostima, među kojima dominiraju inicijative na jačanju kulturnih veza izmedju dvije države“.

U okviru „Lučindanskih susreta“ ža sjutra je planirano da se Kolašin predstavi u Zagrebu kulturnim programom, u kojem će ulestvovato KUD „Mijat Mašković, Kolašinsko pozorište i Škola za osnovno muzičko obrazovanje.

Bonus video: