VIDEO Pogledajte kako je bilo na izložbi "Dan kršenja patrijarhata"

"Kratki kurs (u)kidanja patrijarhata“ održan je u periodu od 4. do 9. oktobra i obuhvatao je uvodno teorijsko predavanje o angažovanoj umjetnosti na primjerima umjetničkih djela dadaizma i Bauhausa kao i karakteristika društveno odgovornog dizajna i praktičnih kreativnih radionica na kojima su polaznici/-e izrađivali kolaže u kojima su obrađivali teme iz oblasti feminizma. Radionice su vodile Tanja Markuš, slikarka i Milica Šaranović, dizajnerka". kazali su iz "Centra za ženska prava"
1355 pregleda 0 komentar(a)
Sa izložbe, Foto: Printscreen
Sa izložbe, Foto: Printscreen

Nevladina organizacija (NVO) "Centar za ženska prava" juče je u dvorištu svoje organizacije održala "Dan kršenja patrijarhata", izložbu radova nastalih na "Kratkom kursu (u)kidanja patrijarhata".

U saopštenju "Centra za ženska prava" se navodi da je događaj zamišljen kao dan otvorenih vrata "Centra za ženska prava", gdje su posjetioci imali priliku da se upoznaju s radom organizacije, vrstama podrške koju pružaju i dostupnim besplatnim servisima za građanke, žrtve rodno-zasnovane diskriminacije i nasilja, kao i da pogledaju izložbu radova polaznika/ca njihovih umjetničkih radionica.

"Za muzički dio programa pobrinuli su se Petar Đurić i Alen Jaredić", ističe se u saopštenju.

Događaju je prisustvovala i ambasadorka SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, koja je uručila sertifikate polaznicama i polaznicima radionica.

"Kratki kurs (u)kidanja patrijarhata“ održan je u periodu od 4. do 9. oktobra i obuhvatao je uvodno teorijsko predavanje o angažovanoj umjetnosti na primjerima umjetničkih djela dadaizma i Bauhausa kao i karakteristika društveno odgovornog dizajna i praktičnih kreativnih radionica na kojima su polaznici/-e izrađivali kolaže u kojima su obrađivali teme iz oblasti feminizma. Radionice su vodile Tanja Markuš, slikarka i Milica Šaranović, dizajnerka". kazali su iz "Centra za ženska prava".

Iz "Centra za ženska prava" su naveli da je u pitanju treća u nizu radionica koje su obuhvatile teorijska predavanja o istoriji ženskog pokreta i bubnjarske radionice.

"Događaj je organizovan u okviru projekta "Ženski aktivistički hab - osnaživanje građanskog aktivizma mladih" , koji se realizuje uz podršku Fonda za aktivno građanstvo, kroz program "Za jači glas organizacija građanskog društva", a uz finansijsku podršku Američke ambasade u Podgorici", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: