Haotično u Ulici Vaka Đurovića: Ulica prekopana, bez vode, interneta, telefona...

Mještanin Branko Rakočević navodi da su izvođači radova, po svoj prilici, prekinuli put na svoju ruku. Navodi da ih niko nije obavijestio da će saobraćaj biti u prekidu, "niti usmeno, niti putem vertikalne signalizacije"
7393 pregleda 5 komentar(a)
Građani nijesu obaviješteni o radovima, Foto: Branko Rakočević
Građani nijesu obaviješteni o radovima, Foto: Branko Rakočević
Ažurirano: 26.10.2019. 18:26h

Više stotina građana Ulice Vaka Đurovića koji žive u stambenim zgradama i porodičnim kućama u blizini Vezirovog mosta, danima je odsječeno od svijeta, jer je izvođač radova na stambenoj zgradi, čiji su investitori firme Eurozox i Montenegropetrol, prekopao jedinu saobraćajnicu koja ih povezuje sa ostatkom grada.

Mještanin Branko Rakočević navodi da su izvođači radova, po svoj prilici, prekinuli put na svoju ruku. Navodi da ih niko nije obavijestio da će saobraćaj biti u prekidu, "niti usmeno, niti putem vertikalne signalizacije".

<

"Prije dva dana prekinut je optički kabal, pa su stanovnici ovog dijela grada ostali bez telefonske i internet veze. Jutros su radnici na tom gradilištu prekinuli i cijev za vodu, tako da je cijelo naselje već desetak sati bez vode", navodi Rakočević.

Vaka Đurovića
Naselje ostalo i bez vode(Foto: Branko Rakočević)

Dodaje da im je rukovalac rovokopača, koji je prekinuo cijev, u neformalnom razgovoru, rekao da je "kopao bez ikakve skice, onako od oka"...

"Komunalna policija je izašla na lice mjesta i napisala prijavu, ali kako nezvanično saznajemo sve te prijave "obično završe u košu"", navodi Rakočević.

Građani upozoravaju da se u neposrednoj blizini mjesta gdje je presječena cijev za vodu, nalaze i kablovi za struju, pa je pukom srećom izbjegnuta i nesreća.

Vaka Đurovića
Prekinut i optički kabl(Foto: Branko Rakočević)

Radnici Vodovada i kanalizacije su i dalje na terenu, ali još uvijek nijesu otklonili kvar, odnosno promijenili oštećene cijevi.

Ogorčenje građana ovog naselja je ogromno, jer su vrlo često u dužem vremenskom periodu bez vode, telefona, interneta, što je, kako kažu, posljedica nemara i neodgovornosti investitora i izvođača radova na pomenutoj zgradi.

Vaka Đurovića
Stanje haotično(Foto: Branko Rakočević)

Rakočević navodi i da je jutros, zbog nenajavljenog prekida saobraćaja na tom putu, patronažna služba Doma zdravlja bila spriječena da dođe do kuće djevojčice sa posebnim potrebama i ukaže joj medicinsku pomoć.

Bonus video: