Demokrate: Sistem koji napuštaju ljekari zreo za liječenje

"Veliko nezadovoljstvo među doktorima medicine zbog niskih zarada i odnosa institucija prema njihovom pozivu, činjenica da zdravstveni radnici ne mogu ovdje da nastave svoju radnu karijeru, upozorava da nešto ovdje debelo nije u redu"
939 pregleda 3 komentar(a)
Sa jednog od skupova Demokrata (iz arhive), Foto: Demokrate
Sa jednog od skupova Demokrata (iz arhive), Foto: Demokrate

Nakon što je nedavno objavljen podatak da 70% mladih u Crnoj Gori želi da napusti zemlju, niska žalosnih podataka za koje se aktuelna vlast slobodno može osjećati odgovornom, produžena je, nedavno, podatkom koji je objavio Sindikat doktora medicine o broju medicinskih radnika koji su se prijavili na javni poziv Ministarstva javne uprave za raskid ugovora o radu, ocjenjuju iz Demokrata.

"Na poziv se javilo 296 ljekara i medicinskih radnika, što predstavlja najveći broj u javnom sektoru. Da li je potrebno reći da je sistem koji napuštaju ljekari i medicinski radnici odavno zreo za liječenje? Utoliko prije što se sve ovo događa u okolnostima kada Crnoj Gori nedostaje oko 200 ljekara i preko 300 medicinskih radnika", navode iz te partije.

Postavljaju pitanje šta je Ministarstvo zdravlja koje je upoznato sa svim ovim podacima preduzelo da ne bismo gubili ljekare i medicinske radnike.

"Veliko nezadovoljstvo među doktorima medicine zbog niskih zarada i odnosa institucija prema njihovom pozivu, činjenica da zdravstveni radnici ne mogu ovdje da nastave svoju radnu karijeru, upozorava da nešto ovdje debelo nije u redu. Razlozi zbog kojih se ljekari i medicinski radnici odlučuju da napuste našu državu sasvim su razumljivi, jer se u okolnostima gdje nema finansijskih sredstava da se njima povećaju plate, ali zato ima za luksuz funkcionera, opravdano postavlja pitanje za čije babe zdravlje bi ostajali ovdje?", zaključuje se.

Bonus video: