ROK FEBRUAR 2020.

Počela rekonstrukcija pješačke staze uz more na Jazu

Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000,00 eura.
2214 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na Jazu, Foto: JP Morsko dobro
Radovi na Jazu, Foto: JP Morsko dobro

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore počelo je radove na uređenju i popločavanju postojeće pješačke staze u zaleđu plaže Jaz u Budvi.

Riječe je o dijelu staze u dužini od od oko 380 metara, širine pet do šest metara , od plaže hotela “Posejdon” do kuće porodice Kunjić.

„Planirano je da pješačka staza bude popločana prefabrikovanim betonskim pločama debljine 6 centimetara, u boji terakote, sa podužnim rigolama i ivičnim trakama. U okviru uređenja biće i rekonstruisan postojeći obalni zid prema plaži, postavljen urbani mobilijar, odnosno (klupe za sjedenje i kante za otpatke, stubići za sprečavanja ulaska vozila, a planirano je i hortikulturno uređenje prostora uz stazu“, rečeno je u JP „Morsako dobro“.

Ističu da se trenutno izvode zemljani radovi i uklanjanje viška izbetoniranih površina sa staze.

„Paralelno se izvode radovi na postavljanju vodovodne i telekomunikacione mreže u trupu staze koje izvode d.o.o. “Vodovod i kanalizacija” Budva i M:tel-. Pri kraju radova biće rekonstruisani stubovi javne rasvjete, ugrađene dvostruke lire i postavljene svetiljke u led tehnologiji“, navode u javnom preduzeću

Izvođač radova je preduzeće “Incom” d.o.o. iz Podgorice, a rok za završetak svih radova je februar 2020. Javno preduzeće je za ovaj posao opredjelilo 150.000,00 eura.

Po okončanju postupka javne nabavke, ovih dana treba da bude potpisan Ugovor za projektovanje nastavka staze do ušća rijeke na zapadnom kraju plaže.