Objavili da muzička škola traži radnicu na održavanju trudnoće

Iz Biroa rada Tivat potom su saopštili da je prilikom objavljivanju oglasa,”za radnicu na održavanju čistoće” za Muzičku školu, došlo do tehničke greške pa je u štampi objavljeno “za radnicu na održavanje trudnoće”
103 pregleda 0 komentar(a)
oglas tivat, Foto: Siniša Luković
oglas tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.04.2018. 13:16h

Zavod za zapošljavanje Crne Gore – Poslovna jedinica Tivtu, objavio je danas oglas za zapošljavanje po kome tivatska Muzilka škola navodno traži “radnicu na održavanju trudnoće”.

Kako se navodi u oglasu, traži se jedan izvršilac – lice bez zanimanja ili sa I stepenom stručne spreme, bez radnog iskustva, a predviđen je i probni rad u trajanju od mjesec dana. Oglas je odmah postao predmet šale na društvenim mrežama, a iz Muzičke škole Tivat reagovali su dostavivši medijima popunjeni propisani E1 obrazac koji su prethodno dostavili Zavodu za zapošljavanje, u kome stoji da oni traže “radnicu na održavanju čistoće”, a ne “trudnoće” kako je to pogrešno objavila ova državna instuticija.

“JU Muzička škola Tivat, raspisala konkurs za radno mjesto „radnica na održavanju čistoće”. U skladu sa zakonom i na propisanom obrascu E 1, Zavodu za zapošljavanje, PJ Tivat dostavili smo ispravan i uredno popunjen obrazac, te je ovo što je objavljeno isključivo greška službenika koji su radili na njegovoj objavi.”- stoji u reagovanju direktorice Muzičke škole Tivat, profesorice Pine Bubanje. Ona je napomenula da to nije prvi put da se prilikom objavljivanja konkursa koje dostavlja Muzička škola Tivat, pojavljuju greške u radu službenika Zavoda, “pa se s toga nadam da će isti ubuduće pokazati malo više pažnje i odgovornosti prilikom objavljivanja naših konkursa”.

Iz Biroa rada Tivat potom su saopštili da je prilikom objavljivanju oglasa,”za radnicu na održavanju čistoće” za Muzičku školu, došlo do tehničke greške pa je u štampi objavljeno “za radnicu na održavanje trudnoće”.

"Tokom prekucavanja oglasa kojih je danas bilo preko 30, došlo je do greške u kucanju. Samo iz Muzičke škole stiglo je 18 ispunjenih obrazaca za objavljivanje oglasa. Greška se desila zbog preopterećenosti radnice“, kazao je rukovodilac tivatske kancelarije Zavoda za zapošljavanje, Goran Malović.

On je naveo da je u dogovoru sa Zavodom i Muzičkom školom greška ispravljena i da će narednog dana u dnevnoj štampi izaći ispravka. Na čelu Zavoda za zapošljavanje inače, je Suljo Mustafić (BS).

Bonus video: