Niko neće da gradi kružni tok u Tivtu

Potpisan ugovor za drugi kružni tok u Tivtu, tender za treći propao
5787 pregleda 2 komentar(a)
Mjesto gdje će se graditi kružni tok kod zgrade stare Opštine, Foto: Siniša Luković
Mjesto gdje će se graditi kružni tok kod zgrade stare Opštine, Foto: Siniša Luković

Opština Tivat potpisala je prije par dana ugovor sa kompanijom „Vukotić Trade“ iz Podgorice, za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka - raskrnice na Jadranskoj magistrali u centru grada, kod zgrade stare Opštine.

Posao je vrijedan 306.000 eura sa PDV-om, a Podgoričani imaju rok od 65 dana od dana uvođenja u posao da rekonstruišu postojeću nefunkcionalnu raskrsnicu. Novi kružni tok na ovoj lokaciji biće površine oko 1.000 kvadrata.

Iako je kao najpovoljniju ponudu na tenderu za gradnju kružnog toka na magistrali u naselju Kukuljina, na ulazu u Tivat iz pravca Budve, još početkom prošlog mjeseca Opština izabrala ponudu nikšićke kompanije „Mehanizacija i programat“, do danas radovi na toj lokaciji nisu započeli.

Posao na još nezapočetoj gradnji raskrsnice u Kukuljini, „Mehanizacija i programat“ treba da obaviti za 535 hiljada eura sa PDV-om, a Opština je takođe odredila rok od 65 dana da se ova raskrnica završi. Novi kružni tok će imati dvije trake i površinu kolovoza sa priključcima od oko 3.400 kvadrata.

Administraciji gradonačelnika Siniše Kusovca će biti problem da ispoštuje Tivćanima obećani rok za završetak kružnih tokova i to što je u međuvremenu propao tender za izbor izvođača na gradnji trećeg kružnog toka na trasi Jadranske magistrale kroz grad u naselju Seljanovo sa spojem magistrale na Beogradsku i Ulicu Blaža Jovanovića.

Taj posao procijenjene vrijdnosti 260.000 eura sa PDV-om, nije izazvao interesovanje građevinara, pa na tender koji je Opština raspisala početkom septembra nije dostavljena nijedna ponuda, zbog čega je postupak ove javne nabavke morao biti poništen.

Bonus video: