Rotarakt Klub Podgorica donatorskom večerom proslavio 5. rođendan

Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj akciji, kako su kazali, biće upućena fondaciji Fenix Crna Gora – Udruženju roditelja djece iz Crne Gore oboljele od dječjeg kancera
2531 pregleda 0 komentar(a)
Sa donatorske večeri, Foto: Krsto Vulović
Sa donatorske večeri, Foto: Krsto Vulović

Rotarakt Klub Podgorica, u subotu, 9. novembra, proslavio je svoj peti rođendan uz tradicionalnu humanitarnu akciju „Be Human“.

Sredstva prikupljena na ovogodišnjoj akciji, kako su kazali, biće upućena fondaciji Fenix Crna Gora – Udruženju roditelja djece iz Crne Gore oboljele od dječjeg kancera.

“Izuzetna mi je privilegija i čast da se ispred Rotarakt Kluba Podgorica zahvalim svim ljudima dobrog srca koji svojim prisustvom umnogome pomažu da se djeci i njihovim roditeljima, koja vode najtežu bitku svog života, makar malo olakša“, kazala je u obraćanju prisutnima na proslavi predsjednica Rotarakt Kluba Podgorica, Ana Rašović.

rotarakt
Sa donatorske večeri(Foto: Krsto Vulović)

Dijana Stojanović, predsjednica fondacije Fenix Crna Gora, predstavila je prijateljima Rotarakta rad i aktivnosti ove fondacije koje uključuju pružanje pomoći i podrške, te omogućavanje razmjene iskustava roditeljima čija se djeca liječe, roditelja čija su djeca uspješno završila liječenje i roditelja koji su izgubili dijete zbog maligniteta.

Fenix Crna Gora sprovodi različite aktivnosti u cilju poboljšanja položaja djece oboljele od raka, kojih je oko 20 novodijagnostikovanih godišnje, sa različitim vrstama kancera, među kojima je najčešća leukemija.

Gostima je prikazan i crtani film koji je Fenix Crna Gora kreirao pod nazivom „Mica ljepotica u borbi sa čudovištem“.

Na donatorskoj večeri je, kako je saopšteno, prikupljeno 4.400 eura, a račun za doniranje otvoren je do 24. novembra.

rotarakt
Sa donatorske večeri(Foto: Krsto Vulović)

Svi zainteresovani mogu donirati novac na broj žiro računa 520-14424-65 sa pozivom na svrhu uplate BE HUMAN.

Javnost će, kako ističu iz Rotatakt Kluba Podgoriaca, nakon završenog roka za doniranje biti obaviještena o konačnoj cifri koju će klub preusmjeriti fondaciji Fenix Crna Gora.

Bonus video: