Novogodišnji ukrasi koštaće Podgoričane 100.000 eura

Prošle godine, kao i 2017, za nabavku novogodišnjih ukrasa iz budžeta Glavnog grada izdvojeno je pedeset hiljada eura
4539 pregleda 14 komentar(a)
Za ukrase prethodnih godina dvaput manje novca izdvajano, Foto: Boris Pejović
Za ukrase prethodnih godina dvaput manje novca izdvajano, Foto: Boris Pejović

Novogodišnji gradski ukrasi će ove godine Podgoričane koštati 100.000 eura, odnosno dvaput više nego 2018. i 2017. godine.

Preduzeće Komunalne usluge potpisalo je ugovor o nabavci novogodišnjih ukrasa sa kompanijom “Sole food & beverages” iz Podgorice, vrijedan stotinu hiljada eura.

Za taj novac, između ostalog, kupiće razne novogodišnje figure, tri svjetleća irvasa, zvijezde, LED reflektore, transformatore.

Garantni rok, kako se navodi, na ponuđenu robu je minimum 24 mjeseca, a počinje od dana potpisivanja zapisnika o primopredaji robe.

Prošle godine, kao i 2017, za nabavku novogodišnjih ukrasa iz budžeta Glavnog grada izdvojeno je pedeset hiljada eura.

Kako se navodi u dokumentaciji, predstavnici preduzeća “Sole food & beverages”, svoju ponudu posljednjeg dana tendera, sat vremena prije isteka roka, odnosno 6. novembra.

Iz Budžeta Glavnog grada prošle godine je za nabavku novih dekorativnih ukrasa potrošeno 50.000, a kupljeno je 304 komada LED svjetlećih lampica u nizu i 135 komada LED svjetlećih zavjesa.

Tada je saopšteno da će ih uz ukrase nabavljene prethodnih godina montirati u užem dijelu grada kako bi i “naša Podgorica blistala u ruhu modernog i savremenog evropskog grada’’.

Tradicionalno ukrašavanje treba da počne uskoro, a taj posao da bude završen do 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice.

Radnici “Komunalnih usluga” prethodnih godina ukrašavali su Trg nezavisnosti, Trg Bećir Bega Osmanagića i Rimski trg, gradske ulice, bulevare i kružne tokove.

Na centralnom gradskom i na Rimskom trgu tradicionalno se postavljaju novogodišnje jelke.

Iz Glavnog grada su prethodnih godina pozivali sve zainteresovane privredne subjekte da učestvuju u kićenju Podgorice.

‘’Na način što će ispred svojih objekata okititi javne površine, a samim tim doprinijeti lješpem izgledu Glavnog grada za predstojeće novogodišnje praznike. Napominjemo da ćemo im pružiti svu neophodnu tehničku logistiku u vidu radne snage, opreme i mehanizacije koja je neophodna za montažu i demontažu”.

Bonus video: