SDP traži smjenu Hrapovića

"Da se neko ozbiljno pozabavio ovim pitanjem, utvrđivanjem uzroka odliva stručnog medicinskog kadra, otkrio bi glavne nedostatke u zdravstvenom sistemu"
7622 pregleda 26 komentar(a)
SDP, Foto: Luka Zeković
SDP, Foto: Luka Zeković

Poslanica SDP Draginja Vuksanović zatražila je od Skupštine da nakon rasprave o Interpelaciji, koju je potpisalo 27 opozicionih poslanika, ocijeni da je stanje u oblasti zdravstva zabrinjavajuće. Ona je danas na konferenciji za medije kazala da Skupština treba da pozove premijera da pokrene proceduru za razrješenje ministra zdravlja Kenana Hrapovića.

Vuksanović je rekla da je osnovni problem u kvalitetnom funkcionisanju sistema nedostatka kadra.

"Da se neko ozbiljno pozabavio ovim pitanjem, utvrđivanjem uzroka odliva stručnog medicinskog kadra, otkrio bi glavne nedostatke u zdravstvenom sistemu. Plate, ionako ponižavajuće, polako prestaju biti odlučujući faktor koji doktore tjera iz javnog zdravstva u privatni sektor ili što je tragičnije, tjera ih da napuste Crnu Goru", rekla je Vuksanović.

Ona je ocijenila da će građani uskoro doći u situaciju da nema ko da ih liječi, jer se za odlazak iz javnog zdravstva javilo skoro 300 zaposlenih, od kojih je preko 100 iz Kliničkog centra.

Vuksanović smatra da su mogućnost za stručno usavršavanje skoro da i ne postoji i da je napredovanje na poslu često više partijski, a ne uslovljeno strukom...

Bonus video: