KOR poziva na bojkot "Splendida": Otpuštanje Stijepovića politički motivisano

"Obavijestićemo sve međunarodne organizacije, kao i partnere iz regiona o skandalozno robovlasničkoj politici ovog hotela..."
4974 pregleda 6 komentar(a)
Stijepović na jednom od protestnih okupljanja, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Stijepović na jednom od protestnih okupljanja, Foto: Screenshot (TV Vijesti)

Koalicija za održivi razvoj (KOR) poziva građane Crne Gore, sve organizacije civilnog društva i sve društveno odgovorne firme da više ne koriste usluge hotela Splendid. KOR tvrdi da je rukovodstvo hotela "bez najave ili razloga dalo otkaz njihovom aktivisti Vladimiru Stijepoviću, nakon što je na svoje ime prijavio građanski ekološki protest ,,Je li vas sramota?"".

"Obavijestićemo sve međunarodne organizacije, kao i partnere iz regiona o skandalozno robovlasničkoj politici ovog hotela, koji je možda i najviše profitirao od ekološke Crne Gore, nemilosrdno trošeći ljudske resurse, naročito mlade ljude koji rade na najtežim poslovima. Očigledno je i ova odlluka politički motivisana, jer je vlasnička struktura bliska vlasti, a isto tako je jasno da se lični podaci građana koji žele a iskoriste svoje pravo na javno izražavanje stavova i preuzmu odgovornost za javne skupove, zlouoptrevljavaju i dostavljaju na razne adrese", navode iz KOR-a.

Oni dodaju da sumnjaju da je otpuštanje Stijepovića politički motivisano.

"Tako je potvrđen poltronski imidž vlasničke i rukovodeće strukture hotela, čije bi poslovanje takođe trebalo biti zanimljivo za institucije koje se bave istragama kriminalno koruptivnih aktivnosti", zaključuju iz KOR-a.

Iz Hotelske grupe Montenegrostars juče su odbacili optužbe, uz objašnjenje da su optimizaciju i racionalizaciju troškova, koja podrazumijeva i sistematizaciju, počeli prije dvije godine, te da je to jedini razlog što je Stijepović dobio otkaz.

"Gospodin je jedan od 130 sezonskih radnika kome nije produžen ugovor. (Nakon pet godina?) Postoje tu radnici koji su mnogo duže bili angažovani na sezosnkim poslovima. Uplitanje političkih razloga u nešto što je egzaktna stvar, a to je nova sistematizacija u privatnoj kompaniji, je zaista neumijesno", kazala je PR Montengrostars hotel group Maja Vukićević za TV Vijesti.

Bonus video: