Pogledajte kako izgleda rekonstruisano odjeljenje intenzivne njege Instituta za bolesti djece

U okviru Instituta za bolesti djece biće institucija vrijedna preko milion eura, najavio je Eraković
3733 pregleda 2 komentar(a)
Danas u Institutu za bolesti djece, Foto: Boris Pejović
Danas u Institutu za bolesti djece, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.11.2019. 13:46h

Premijer Crne Gore Duško Marković, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković i američka ambasadorka Džudi Rajnake danas su ozvaničili početak rekonstruisanog odjeljenja intenzivne njege Instituta za bolesti djece.

“Nažalost, poslije tri decenije najveće investicija u ovaj Institut. Želim da kažem Klinički center kao naznačajnija ustanova u Crnoj Gori daje primjer, ne samo primjer, nego i sprovodi konkretne korake kako bi cio zdravstveni sistem bio na onom nivou kakav je potreban državi ni našim građanina", kazao je Marković.

Istakao je da Vlada snažno podržava jačanje zdravstvenog sistema. Dodao je da su na jučerašnjoj sjednici Vlade utvrdili novu budžet kojim je 281 milion opredijeljeno Fondu zdravstva.

“To je naveći ikad budžet zdravstva u Crnoj Gori. Veći za 50 miliona nego u prethodnoj godini, a ukupno 85 miliona uvećano za posljednje tri godine, od početka mandata ove Vlade”, kazao je premijer. Dodao je da se posebno raduje što su evropski nivo zdravstvene usluge danas obezbijedili za djecu.

Eraković je kazao da je ova investicija vrijedna preko 600.000 eura.

Danas na otvaranju rekonstruisanog odjeljenja

Prema riječima Erakovića, to je samo jedna u nizu investicija u svrhu liječenja djece i odraslih.

“Važno je da ove investicije su pratile intenzivne edukacije naših doktora”, kazao je Eraković.

Govoreći o doktorima i medicinakim sestrama koje rade na Institutu za boleseti djece, istakao je da oni danonoćnim i mukotrpnim radom postižu izvanredne rezultate.

Danas na otvaranju rekonstruisanog odjeljenja

U okviru Instituta za bolesti djece biće institucija vrijedna preko milion eura, najavio je Eraković.

Rajnke je kazala da rekonstrukcija odjeljenja Instituta za bolesti djece predstavlja simbol onoga što dvije države mogu postaći zajedničkim snagama.

“Kao roditelj, zahvaljujem se na vašoj nesebičnoj posvećenosti svim našim porodicama, svoj našoj djeci,” kazala je ona, obraćajući se zaposlenima na Institutu za bolesti djece.

Događaju su prisustvovali i ministi zdravlja i sporta i mladih Kenan Hrapović i Nikola Janović, predsjednik Skupštine Ivan Brajović, predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje Sead Čirgić...

Galerija

Bonus video: