Saradnja sa dijasporom visoko na listi prioriteta

Nuhodžić je istakao da crnogorski iseljenici značajno doprinose matičnoj državi poslovnim, kulturnim, umjetničkim i drugim aktivnostima
852 pregleda 0 komentar(a)
Nuhodić sa predstavnicima dijaspore, Foto: MUP
Nuhodić sa predstavnicima dijaspore, Foto: MUP

Crnogorski iseljenici značajno doprinose matičnoj državi poslovnim, kulturnim, umjetničkim i drugim aktivnostima, kazao je ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, navodeći da je saradnja sa dijasporom visoko na listi prioriteta Vlade.

Nuhodžić je u Skoplju, tokom sastanka sa predsjednikom Crnogorske zajednice Borisom Popivodom i predstavnicima dijaspore u Sjevernoj Makedoniji, istakao da Crna Gora nakon obnove nezavisnosti želi da dodatno osnaži veze i unaprijedi saradnju sa dijasporom.

„Vrata Ministarstva unutrašnjih poslova će vam uvijek biti otvorena“, poručio je Nuhodžić.

On je naglasio da crnogorski iseljenici značajno doprinose matičnoj državi poslovnim, kulturnim, umjetničkim i drugim aktivnostima i da je saradnja sa dijasporom visoko na listi prioriteta Vlade.

Nuhodžić je naveo da je zadovoljan susretom sa predstavnicima udruženja koja djeluju u Skoplju i zahvalio na njihovoj posvećenosti daljoj afirmaciji i jačanju ugleda Crne Gore.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, govorio o ekonomskom, razvojnom i infrastrukturnom napretku koji je Vlada ostvarila u prethodnom periodu.

Predstavnici iseljeničkih udruženja naveli su da su zadovoljni susretom sa Nuhodžićem i zahvalili na kontinuiranoj podršci koju Vlada Crne Gore pruža dijaspori u Sjevernoj Makedoniji.

Bonus video: