Zaposleni u RTV Rožaje u četvrtak će organizovati jednočasovni štrajk upozorenja

Štrajk upozorenja Opštini, Savjetu i poslodavcu najavili su iz Sindikalne organizacije Radija Rožaje, a njihove zahtjeve podržao je i Sindikat medija (SMCG)
315 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shuttterstock
Ilustracija, Foto: Shuttterstock

Zaposleni u RTV Rožaje u četvrtak će organizovati jednočasovni štrajk upozorenja i potpuno obustaviti rad u periodu od 10.00 do 11.00 sati.

Štrajk upozorenja Opštini, Savjetu i poslodavcu najavili su iz Sindikalne organizacije Radija Rožaje, a njihove zahtjeve podržao je i Sindikat medija (SMCG).

Sindikat rožajskog radija, kako je saopšteno, traži isplatu svih zaostalih zarada i rješavanje neisplaćenih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje zaposlenih najkasnije do 31. decembra. Najkasnije do kraja godine traže i da se ugovori o radu zaposlenih usklade sa Zakonom o radu i drugim aktima koji regulišu rad i radne odnose.

Jedan od njihovih zahtjeva je i da se Budžetom Opštine Rožaje za 2020. godinu predvide finansijska sredstva koja su neophodna za nesmetano odvijanje rada te medijske kuće, kao i da ta sredstva, kako navode, budu dovoljna za pokriće bruto zarada zaposlenih i ostale troškove iz redovnog poslovanja.

Iz Sidikata lokalnog radija traže i da Skupština Opštine Rožaje na prvoj narednoj sjednici donese odluku o izboru novih članova Savjeta RTV Rožaje, jer smatraju da je "postojeći sastav u konfliktu interesa".

"Ukoliko štrajkački zahtjevi na budu ispunjeni, zaposleni će otpočeti štrajk koji će trajati do potpunog ispunjenja svih štrajkačkih zahtjeva, a SMCG i Unija slobodnih sindikata će se potruditi da sve aktivnosti budu u skladu sa Zakonom o štrajku", saopšteno je iz SMCG.

Bonus video: