Tomanović: Antifašizam je moralna i istorijska vertikala savremene Crne Gore

"Na ovoj velikoj tradiciji nastao je i pokret za obnovu državne nezavisnosti Crne Gore, kojem su građani Bara dali izuzetnu podršku", kazao je predsjednik OO DPS Bar
657 pregleda 0 komentar(a)
Tomanović, Foto: DPS
Tomanović, Foto: DPS

Predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) u Baru, Dragoslav Tomanović, uputio je građanima tog grada čestitku povodom Dana opštine.

"U ime Opštinskog odbora DPS Bara želim da Vam čestitam praznik – Dan opštine, 24. novembar, uvjeren da nam rezultati koje smo u prethodnom periodu postigli daju razloga za zadovoljstvo, ali i čine izvjesnim naše buduće uspjehe. Sve ono što je do sada postignuto, potvrđuje da se ostvaruje naša politika intenzivnog razvoja Bara, zahvaljujući kojoj je odavno prepoznat kao uređeno i ugodno mjesto za rad i život, kao i kao grad koji je simbol moderne Crne Gore. Zbog toga smo, kao politička stranka koja uživa najveće povjerenje građana, obavezni da učnimo sve što je u našoj moći da i u narednom periodu unaprijedimo kvalitet života u našem gradu, da pospješimo njegov ekonomski razvoj, poboljšamo gradske funkcije i učinimo Bar još ljepšim", kazao je Tomanović.

Vodeći se takvim programskim opredjeljenjima, DPS će, navodi Tomanović, nastaviti da u lokalnoj zajednici vodi odgovornu i promišljenu politiku, koja će biti na korist svih građana koji u njoj žive i koja će, kako je kazao, svima donijeti prosperitet.

"Iako smo kao moderna partija prvenstveno posvećeni razvoju i svakodnevnim životnim tokovima grada, mi smo istovremeno i partija koja se sa izuzetnom pažnjom odnosi prema tradiciji Bara i vrijednostima na kojima počiva identitet njegovih stanovnika. DPS kao partija građanskog i demokratskog profila, koja je u najtežim i najznačajnijim trenucima naše novije istorije pokazala koliko uvažava sve različitosti Crne Gore, uvijek će svojom politikom na lokalnom nivou podržavati ideje međuvjerske i međunacionalne tolerancije, tradiciju uzajamnog razumijevanja i poštovanja, afirmaciju svih identiteta. Građani Bara odavno su prepoznali da je DPS nastavljač i pobornik takve tradicije, tako da je i u tome objašnjenje većinske podrške koju nam pružaju", rekao je Tomanović.

Dan Opštine, koji se obilježava 24. novembra, utemeljen je, kako je kazao Tomanović, "na događaju iz novije istorije, prema kojoj DPS ima jasno stanovište".

"Smatramo da se oslobodilačkim i antifašističkim pokretom u Crnoj Gori tokom Drugog svjetskog rata, nastavljaju najsvjetlije stranice crnogorske istorije, isto kao što oslobođenjem Bara od fašističkog okupatora 24. novembra 1944. godine, započinje najznačajnije doba njegovog prosperiteta. Zato je za nas antifašizam nesporan kao moralna i istorijska vertikala savremene Crne Gore. Na ovoj velikoj tradiciji nastao je i pokret za obnovu državne nezavisnosti Crne Gore, kojem su građani Bara dali izuzetnu podršku. Nakon obnove nezavisnosti na referendumu 2006. godine, počinje novo doba i za Crnu Goru i za Bar, koje je obilježeno velikim razvojnim projektima, poboljšanjem kvaliteta života naših građana, unapređenjem naših institucionalnih kapaciteta, jačanjem vladavine prava, prijemom u NATO i krupnim koracima na putu evropskih integracija. Pokazalo se da je podrška građana Bara DPS-u, uvijek značila podršku ovakvim strateškim opredjeljenjima, a to znači podršku demokratskoj, razvijenoj i modernoj državi Crnoj Gori", zaključio je Tomanović u čestitki.

Bonus video: