Radovi na bulevaru u Donjoj Gorici: Postavljaju sistem za zalivanje zelenila

Tvrde da su predmetni radovi sa primarnom ponudom izvođača iznosili oko 220.000 eura, te zbog racionalnosti nijesu realizovani
1583 pregleda 1 komentar(a)
Radovi vrijedni 65.000 eura - Bulevar u Donjoj Gorici, Foto: Luka Zeković
Radovi vrijedni 65.000 eura - Bulevar u Donjoj Gorici, Foto: Luka Zeković

Na trasi Bulevara u Donjoj Gorici u toku je postavljanje instalacija budućeg sistema za zalivanje zelenih površina.

“Vrijednost radova na primarnoj mreži i sistemu za zalivanje, koje izvodi ‘Vodovod i kanalizacija’, bez hortikulturnog uređenja, iznosi oko 65.000 eura”, saopšteno je “Vijestima” iz Glavnog grada.

Tvrde da su predmetni radovi sa primarnom ponudom izvođača iznosili oko 220.000 eura, te zbog racionalnosti nijesu realizovani.

”Sami radovi predstavljaju preduslov za realizaciju hortikulturnog uređenja razdjelnih ostrva i kružnih tokova, što će u narednom periodu biti jedan od prioriteta Glavnog grada. Kompletna primarna instalacija je položena i zatrpana u dužini od 2,4 kilometra. Dok će preostalih 900 metara kanala biti zatrpano čim dozvole vremenske prilike”. Rekonstruisani bulevar u Donjoj Gorici otvoren je u maju ove godine, nakon što je izvođač radova (“Tehnoput”) nekoliko puta probijao dogavarane rokove.

Prvi rok završetka je bio krajem 2018, nakon toga kraj marta ove godine, a onda april. Napokon su, u maju, direktor Uprave za saobraćaja Savo Parača i gradonačelnik Ivan Vuković otvorili novi bulevar.

Vrijednost izgradnje donjogoričkog bulevara je bila 9,6 miliona eura.

Bonus video: