Šundić bi da mijenja ime: RTCG da bude Crnogorska radio televizija

Prema Đukanovićevim riječima, RTCG kroz istinite, pouzdane i pravovremene informacije značajno utiče na poboljšanje života zajednice i stvaranje pozitivne atmosfere u društvu
8809 pregleda 31 komentar(a)
Đukanović na proslavi jubileja RTCG, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović na proslavi jubileja RTCG, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 28.11.2019. 00:15h

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) od danas radi na novoj digitalnoj tehnologiji, a to je i simbolički pokazatelj napretka države, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na svečanoj akademiji organizovanoj povodom Dana RTCG i prelaska na HD signal

Prema njegovim riječima, RTCG kroz istinite, pouzdane i pravovremene informacije značajno utiče na poboljšanje života zajednice i stvaranje pozitivne atmosfere u društvu.

“Time RTCG postaje partner i oslonac državnim organima, političkim i društvenim subjektima, stvaralačkoj zajednici i građanima u izgradnji boljeg društva", naveo je Đukanović, prenosi Portal RTCG.

Jubilej RTCG
Jubilej RTCG(Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore)

On je istakao da RTCG nije samo ugledna medijska kuća, od 2002. godine nacionalni Javni servis građana Crne Gore, već prije svega nezaobilazna društvena institucija, obrazovanja, kulture, nauke i demokratije u našoj zemlji.

“Želim da vjerujem da ćete kao pripadnici najpoznatije crnogorske medijske kuće, u duhu jubileja i na bazi bogate tradicije, opravdati i zadržati povjerenje koje ste stekli slijedeći vrijednosti i principe profesije, i da ćete nastaviti da odgajate nove generacije novinara koje će pomagati u izgradnji i razvoju Crne Gore kao moderne evropske države”, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, RTCG je bila i ostala snažan promoter temeljnih vrijednosti savremene Crne Gore.

“Afirmisanjem crnogorske milenijumske državnosti, antifašizma, tolerantnog i skladnog multinacionalnog, multikulturnog i multireligijskog društva Crne Gore i kroz posebne programske sadržaje na albanskom jeziku, RTCG je dala nemjerljiv doprinos mirnom i demokratskom procesu obnove državne nezavisnosti 2006. i njenom napretku na evropskom putu i članstvu u NATO”, istakao je Đukanović.

Šundić inicirao promjenu naziva RTCG u Crnogorska Radio televizija

Generalni direktor Javnog servisa Božidar Šundić je rekao da je današnji dan istorijski za RTCG.

“Menadžment, Savjet, zaposleni, izveli su tehnološku modernizaciju, RTCG staje rame uz rame s evropskim medijima" kazao je Šundić i dodao da su dobili alat, ali da finalni proizvod zavisi od brzine i umijeća zaposlenih.

Šundić je inicirao i promjenu zvaničnog naziva iz RTCG u Crnogorska Radio televizija.

“Promjene u samoj kući nijesu lake, ali smo odlučni da vrata naše kuće otvorimo mladom kadru svih struka, koji treba da donese novu energiju. Cilj nam je da posvećeno gradimo ovu medijsku kuću. Hroničar događaja, vjerodostojan svjedok, saveznik Crne Gore na evropskom putu, to mora da bude Nacionalni javni servis. Neće nas niko sa strane uređivati, ali ćemo sarađivati”, istakao je on.

Bonus video: