Janović otvorio treći Sajam mladih preduzetnika

Ministarstvo sporta i mladih je, kako je kazao, vodeći se ključnim prioritetima i potrebama mladih, u protekle tri godine opredijelilo više od 800.000 eura za 150 projekata i programa za mlade
781 pregleda 0 komentar(a)
Sa sajma, Foto: Bojana Ćupić
Sa sajma, Foto: Bojana Ćupić

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, otvorio je Treći sajam mladih preduzetnika, koji se organizuje uz podršku Ministarstva a u organizaciji Unije mladih preduzetnika.

„Ministarstvo sporta i mladih, u skladu sa Srednjoročnim programom rada Vlade Crne Gore, kontinuirano sprovodi aktivnosti koje se odnose na jačanja društvenog uticaja mladih, kako bi im se olakšao pristup tržištu rada i zapošljavanja. Istraživanje koje je u junu ove godine sprovedeno za potrebe Ministarstva, pokazalo je da oko 83 odsto mladih ispitanika ima pozitivan stav prema razvoju preduzetništva mladih, a čak 55 odsto njih je izjavilo da bi bili veoma zainteresovani za razvoj preduzetništva“, istakao je Janović.

Ministarstvo sporta i mladih je, kako je kazao, vodeći se ključnim prioritetima i potrebama mladih, u protekle tri godine opredijelilo više od 800.000 eura za 150 projekata i programa za mlade.

"Posebnu pažnju posvećujemo promovisanju projekata koji imaju za cilj da podstaknu mlade da se bave preduzetništvom, kao i da budu informisani o njihovim pravima na radu, mogućnostima sticanja zaposlenja i razvoja karijere. Jedan od podržanih projekata jeste i projekat Unije mladih preduzetnika koji u kontinuitetu doprinosi unapređenju svijesti mladih o preduzetništvu i mogućnostima za pokretanje biznisa. Sajam mladih preduzetnika tradicionalno okuplja mlade koji svojim primjerima utiču na vršnjake ohrabrujući ih da osmisle biznis ideju i počnu da se bave preduzetništvom", rekao je Janović.

Ministarstvo sporta i mladih će, ističe on, u saradnji sa drugim relevantnim institucijama i partnerima nastaviti da pruža podršku ovakvim i sličnim projektima u cilju poboljšanja položaja mladih u procesu njihovog osamostaljivanja.

Bonus video: