Regionalni vodovod: Otklonjen kvar na cjevovodu u Bečićima

"Sprovedene su aktivnosti na pražnjenju vode iz ugroženog dijela cjevovoda i organizovane eksterne ekipe podrške u cilju hitne realizacije aktivnosti na popravci kvara koje su podrazumijevale značajne zemljane radove, a zatim montažu nove spojnice"
2 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2018. 16:42h

Tehnička služba Regionalnog vodovoda otklonila je kvar na cjevovodu na plaži u Bečićima zbog čega je bio obustavljen transport vode u budvanskom selu Seoce, a manji dotok zabilježen je u Tivtu i Kotoru, saopšteno je danas iz Regionalnog vodovoda.

U saopštenju se navodi da je u nedelju 4. marta u 00:15 časova, dežurna služba JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje" zahvaljujući SCADA sistemu registrovala kvar na cjevovodu u Bečićkoj plaži, nakon čega je daljinskim upravljanjem automatski obustavljen transport vode na spornoj dionici regionalnog vodovodnog sistema.

"Tehnička služba Regionalnog vodovoda je obilaskom terena identifikovala tačnu lokaciju kvara i utvrdila da je uzrok izazvan pomjeranjem cjevovoda koji se nalazi na plaži zbog slabe nosivosti terena i izuzetno nepovoljnih vremenskih prilika, što je uzrokovalo naprsnuće spojnice na cjevovodu 700 mm. Sprovedene su aktivnosti na pražnjenju vode iz ugroženog dijela cjevovoda i organizovane eksterne ekipe podrške u cilju hitne realizacije aktivnosti na popravci kvara koje su podrazumijevale značajne zemljane radove, a zatim montažu nove spojnice. Tokom noći su na lokaciju kvara dopremljene potrebne građevinske mašine, dok su radovi počeli u 06:30 i završeni su u rekordnom roku, iako se realizacija radova odvijala u nepovoljnim vremenskim uslovima zbog jakih udara vjetra i kiše", navodi se u saopštenju Regionalnog vodovoda.

Iz tog preduzeća su rekli da su na ovaj način stvoreni uslovi da se već u 12 časova uspostavi redovan radni režim i na tom dijelu regionalnog vodovodnog sistema.

"U saradnji sa lokalnim vodovodnim preduzećima je u toku radova na popravci uspostavljen režim isporuke vode koji je minimizirao uticaj na vodosnabdijevanje građana Tivta i Kotora, dok je do privremene obustave vodosnabdijevanja područja opštine Budve došlo u naselju Seoce", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: