SNAŽNO PARTNERSTVO I SARADNJA

Njemačka policija donirala opremu crnogorskim kolegama

Donacija će doprinijeti ukupnom snaženju kapaciteta u suzbijanju prekograničnog kriminala i drugih nezakonitih radnji
3238 pregleda 4 komentar(a)
Intenzivna i obimna saradnja crnogorske i njemačke policije u konkretnim projektima bilježi značajne rezultat, Foto: Uprava policije
Intenzivna i obimna saradnja crnogorske i njemačke policije u konkretnim projektima bilježi značajne rezultat, Foto: Uprava policije

Njemačka policija donirala je crnogorskim kolegama specijalističku opremu za potrebe sektora granične i specijalne policije, čija je vrijednost 750 hiljada EUR, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako je objavljeno na Tviter nalogu policije donacija će doprinijeti ukupnom snaženju kapaciteta u suzbijanju prekograničnog kriminala i drugih nezakonitih radnji.

„Protokol o primopredaji specijalističke opreme za potrebe granične i specijalne policije potpisali su direktor Uprave policije Veselin Veljović i ambasador Njemačke Robert Veber“, kazali su iz policije.

Prema njihovim riječima, donirana su vozila za potrebe specijalne policije, patrolni čamac za nadzor granice na Jadranskom moru, skuter za nadzor granice na Bojani, deset kros motocikala, četiri prikolice za nadzor kopnene granice, kao i deset ručnih termovizijskih kamera za detekciju nezakonitih migracija i prekograničnog kriminala.

Saradnja na visokom nivou
Saradnja na visokom nivou(Foto: Uprava policije)

Veljović je rekao da je snažno partnerstvo i saradnja crnogorske i njemačke policije, u borbi protiv organizovanog kriminala i zaštite bezbjednosti granica na visokom nivou.

Veber je istakao da je intenzivna i obimna saradnja crnogorske i njemačke policije u konkretnim projektima bilježi značajne rezultate.