Avdiu: Bacali smo u vjetar 180.000 eura

Kupovali smo vodu koja nam ne treba, tvrdi direktor Vodovoda
0 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 03.03.2018. 17:34h

Regionalni Vodovod prestao je snabdijevanje Ulcinja nakon isteka ugovora u novogodišnjoj noći, ali se u ulcinjskom Vodovodu zbog toga ne sjekiraju puno.

Direktor Fehmi Avdiu kazao je da su do sada imali uglavnom štetu zbog obaveze da kupuje vodu od Regionalnog vodovoda tokom cijele godine: “U vjetar smo bacali oko 180.000 na godišnjem nivou zbog kupovine vode tokom devet ili deset mjeseci koja nam uopšte nije trebala. Nama voda, i to možda, treba samo jedan ili dva mjeseca tokom sezone, u zavisnosti od klimatskih uslova”.

Podsjetio je da ulcinjsko preduzeće zbog neizmirenih obaveza prema Regionalnom vodovodu bilo u blokadi tokom maja, juna i decembra prošle godine, zbog ukupnog duga od 351.000 eura: “Tokom januara i februara ove godine imali smo blokadu zbog 95.000 eura. Naš ukupni dug prema Regionalnom sada iznosi oko 20.000 eura”.

Ugovor o preuzimanju vode iz Regionalnog vodovoda istekao je u ponoć 31. decembra, a kako nije zaključen novi - isporuke su prestale. Novi ugovor nije zaključen jer Avdiu nije htio da stavi potpis bez predsjednika Opštine Nazifa Cungua. U ranijem ugovoru stajala je odredba da Opština ima obavezu da godišnje dijelom pokrije gubitke Vodovoda u iznosu od 100.000 eura, ali je Cungu sada to odbio navodeći da je riječ o dogovoru privrednih subjekata.

Avdiu je kazao da su čudni aršini po kojima Regionalni vodovod naplaćuje kubik vode: “Za cijelu godinu cijena kubika je 0,37 eura, za 6 mjeseci 0,54, a za tri 0,74 eura”. Avdiu je rekao da ne zna da li će i kada zaključiti ugovor sa Regionalnim vodovodom.

Bonus video: