SAMO UZ VIJESTI: DANAS SPECIJALNI DODATAK

Snijeg ili plaža - kuda za Novu godinu i zimski raspust?

Izbor nije lak, ali tu su Vijesti sa velikim brojem predloga u specijalnom izdanju Novogodišnja avantura
9960 pregleda 0 komentar(a)
Vijesti vam donose pregršt ideja, Foto: Shutterstock
Vijesti vam donose pregršt ideja, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2019. 06:52h

Vječita dilema, gdje za Novu godinu i zimski raspust?

Uobičajena misao nekako je, po pravilu, vezana za planinu, snijeg, topao čaj ili kuvano vino, udobne, ali pomalo teške jakne, džempere, kape, promrzle ruke koje se pokušavaju izboriti sa skijama, štapovima, zadnjih godina i sa bordovima... I to  zaista ima smisla. Na kraju krajeva, navikli smo.

Od djetinjsta smo upućeni na Novu godinu i snijeg, na Božićne praznike i toplo porodično ognjište, na školski raspust u zavičaju koji je, u našim crnogorskim uslovima, za dobar dio građana uglavnom negdje visoko u planinama a za one kojima to nije,  boravak u planinama je opet stvar prestiža i poštovanja uspostavljenih normi vezanih za zimske migracije.  

Tako da je zima izvanredna prilika da svi, na svoj način, uživamo u par mjeseci od kojih svi očekujemo pročišćenje od svega onoga što nas je gušilo u prethodnoj godini i zato nam ne smeta ni debeo minus, ni one promrzle ruke, ni teška roba, čak ni to što nismo dovoljno vješti na snijegu, ali je bitno da smo uporni. Bitno je to da smo radosni jer smo sa Novom godinom svakako na početku nečeg novog.

Ipak, ima i onih kojima su ti počeci vezani za debeo temperaturni plus, pjeskovite plaže i, umjesto toplih napitaka, puno mohita, cijeđenog voća, dobar ritam, kremu za sunčanje i sasvim malo garderobe.  

Poštujmo!  

Ko voli tako, pozdravljamo, a možda ponekad i malo zavidimo jer su uglavnom u pitanju daleke i prilično skupe destinacije, no kako god, sve je ipak stvar izbora. A da bi imali pravi izbor, mnoštvo predloga i savjeta kuda, kako i na koji način ne propustite dnevne novine Vijesti, danas, 10. decembra jer vas tamo očekuje specijalno poklon izdanje Novogodišnja avantura i pregršt ideja koje vam možda daju ideju za neku vašu, idealnu ideju.

Preporučujemo za Vas