Šehović: Bar će dobiti dvije moderne školske sportske sale

Ministar očekuje da će do kraja decembra započeti procedura izbora izvođača radova, te da će za nekoliko mjeseci projekat biti završen
801 pregleda 1 komentar(a)
Sa potpisivanja Memoranduma, Foto: Bojana Ćupić
Sa potpisivanja Memoranduma, Foto: Bojana Ćupić

Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće sportsku školsku salu Gimnazije „Niko Rolović“ i Ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, vrijednosti oko 110.000 eura, po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština, najavio je ministar prosvjete Damir Šehović.

On je sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem, potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru – JU Gimnazija „Niko Rolović“ i JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar“.

Ministar očekuje da će do kraja decembra započeti procedura izbora izvođača radova, te da će za nekoliko mjeseci projekat biti završen.

Pored moderne sale, za dvije gradske srednje škole, Šehović je najavio i gradnju nove sale OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama.

“Stvaramo preduslove za realizaciju još jednog kapitalno važnog projekta kada je u pitanju školska sportska infrastruktura u Baru. Riječ je o izgradnji sportske sale OŠ „Mrkojevići“, o kojoj već neko vrijeme postoji komunikacija između Ministarstva, Opštine i udruženja iseljenika „Rumija“. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku obezbijediti formalno-pravne pretpostavke u planskoj dokumentaciji kako bismo započeli konkretne aktivnosti na izgradnji ove školske sale“, rekao je Šehović.

Na ovaj način, kako je istakao, djeca Bara će dobiti dvije moderne školske sportske sale sa optimalnim uslovima za bavljenje sportom i pravilan razvoj.

Bonus video: