CENTAR ZA ROMSKE INICIJATIVE

Upoznali srednjoškolce sa njihovim pravima

Projekat "Inicijativa mladih kroz primjenu programa u lokalnim zajednicama", dio je regionalnog projekta “Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu FAIR III”
588 pregleda 0 komentar(a)
Realizovana kampanja „Strava prava“, Foto: Centar za romske inicijative
Realizovana kampanja „Strava prava“, Foto: Centar za romske inicijative
Ažurirano: 10.12.2019. 17:08h

U školama, Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj u Nikšiću i Srednjoj stručnoj školi „Spasoje Raspopović“ u Podgorici, Centar za romske inicijative realizovao je kampanju „Strava prava“ u okviru projekta „Inicijativa mladih kroz primjenu programa u lokalnim zajednicama“.

Tom prilikom predstavnici Centra za romske inicijative i vršnjački edukatori dijelili su edukativni materijal kako bi srednjoškolce upoznali sa njihovim pravima.

“Cilj projekta je da poveća, odnosno pojača, kapacitete romskih organizacija civilnog društva, mladih i drugih ključnih aktera u zajednici da primjenjuju i promovišu rodnu ravnopravnost, zdravlje i zdrav način života i nenasilje koristeći testirane modele i pristupe”, kazala je Ivana Bojović, projekt koordinatorka.

Projekat "Inicijativa mladih kroz primjenu programa u lokalnim zajednicama", koji se realizuje uz podršku CARE International i finansijsku podršku austrijske razvojne kooperacije i razvojne saradnje Češke republike, dio je regionalnog projekta “Za aktivnu inkluziju i prava Romkinja na Zapadnom Balkanu FAIR III”.

Kampanja je sprovedena povodom 10.oktobra, Međunarodnog dana ljudskih prava, a u sklopu 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Preporučujemo za Vas