za lični doprinos razvoju i promociji mostarskog univerziteta

Rektoru UCG Nikoliću uručena plaketa Sveučilišta u Mostaru

”Uz zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, očekujem da ona bude intezivirana u narednoj godini, i da obuhvati što veći broj naših fakultetskih jedinica i naučnih timova”, zaključio je Nikolić
813 pregleda 0 komentar(a)
Sa uručenja plakete, Foto: UCG
Sa uručenja plakete, Foto: UCG

Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru, rektor prof. dr Zoran Tomić uručio je danas rektoru Univerziteta Crne Gore, prof. dr Danilu Nikoliću, Plaketu za ličan doprinos razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru.

Kako je saopšteno iz UCG, Nikolić je, uz zahvalnost za ovo značajno priznanje, istakao da je regionalno povezivanje od nemjerljivog značaja za razvoj i saradnju dva univerziteta, te da se samo zajedničkim naporima, u bliskoj i kreativnoj saradnji mogu unaprijediti i proširiti mogućnosti za akademsku zajednicu i, na kraju, za društvo i dobrobit svih građana.

“Jačanje konkurentnosti i internacionalizacija su razvojni prioriteti Univerziteta Crne Gore, na koje sam se kao rektor profesionalno i personalno obavezao. Shodno tome, smatrajući “dobrosusjedskim manirom” da prvo treba uspostaviti stratešku saradnju sa univerzitetima u regionu, prvi međunarodni bilateralni ugovor o partnerskoj saradnji, sam potpisao upravo sa Sveučilištem u Mostaru“, kazao je Nikolić.

Od početnih aktivnosti kroz razmjenu nastavnog kadra, kako navode iz UCG, saradnja se dalje proširila na zajedničke projektne aplikacije za međunarodne grantove, planiranje zajedničkih studijskih programa kroz dvojne diplome, zajedničku naučnu publicistiku i korištenje istraživačke opreme.

”Uz zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, očekujem da ona bude intezivirana u narednoj godini, i da obuhvati što veći broj naših fakultetskih jedinica i naučnih timova”, zaključio je Nikolić.