Bolji dani stižu za sela Prigradina, Busak i Cerovica

“Potpredsjednik Opštine Dragan Perović nam je obećao da smo naredne godine prvi na spisku za asfaltiranje seoskih puteva i da će tada asfaltirati tu dionicu od 750 metara", kazao je nakon sastanka Momčilo Eraković
1445 pregleda 0 komentar(a)
Put, Foto: Svetlana Mandić
Put, Foto: Svetlana Mandić

Predstavnici tri banjska sela, Prigradina, Busak i Cerovica, koji su prethodnih dana negodovali zbog loše infrastructure i, kako tvrde, oštećene seoske vode Resna odakle napajaju stoku, imali su sastanak sa predstavnicima lokalne uprave Nikšić koji sui m obećali da će riješiti pomenute probleme.

“Potpredsjednik Opštine Dragan Perović nam je obećao da smo naredne godine prvi na spisku za asfaltiranje seoskih puteva i da će tada asfaltirati tu dionicu od 750 metara. Rekao nam je da će proljeće nasuti put, a naredne sedmice će poslati kamione da naspu najkritičnije uspone. Što se vode tiče izaći će komisija da pregleda i da vidi šta da se uradi. Zadovoljni smo sastankom i ponuđenim i nadamo se da će sve biti ispunjeno. Mi smo uvijek za saradnju“, kazao je nakon sastanka Momčilo Eraković.

Pored njega, sastanku su prisustvovali i Pero Miljanić i Blagota Matović, predsjednik Mjesne zajednice (MZ) Velimlje.

„Prethodnih godina sam zimi, kada je snijeg, čistio put oko Velimlja. Rečeno mi je da to radim i ove godine, a da će mi Opština dati gorivo“, kazao je Eraković.

Momčilo Eraković
Momčilo Eraković(Foto: Svetlana Mandić)

Savjet MZ, koga čine predstavnici svih 14 sela koji gravitiraju Velimlju, uputio je zahtjev lokalnoj upravi za uspostavljanje autobuske linije.

„Rečeno nam je da ta linija nije rentabilna pa smo tražili da obezbijede prevoz makar ponedjeljkom i petkom kada đaci koji uče u Nikšić idu i vraćaju se iz škole. Tražili smo takođe i da u ambulanti u Velimlju stalno bude prisutan tehničar, kao i da obezbijede vozilo koje bi stalno bilo tamo, tako da bi tehničaru uvijek bilo na raspolaganju. Vidjeće da li će to moći da nam ispune“, kazao je Eraković koji živi u selu Prigradina koje ima oko 60 stanovnika.

Polovinu broja učenika u Velimlju čine djeca iz pomenutog sela.

Bonus video: