Budva: Učionice i holovi srednje škole više ne prokišnjavaju

Direktor škole Ivan Ivanović kazao je da je ukupna investicija iznosila 210 hiljada eura, koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete
1130 pregleda 2 komentar(a)
Sanirani krovovi: Škola u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Sanirani krovovi: Škola u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Problem prokišnjavanja u holovima i učionicama Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" u Budvi potpuno je riješen, nakon što je izvršena kompletna sanacija krovnih površina.

To je bio jedan od velikih problema sa kojima se ta jedina srednja škola suočavala, a fotografije o ruiniranim školskim prostorijama sa kantama i krpama po podovima kako bi se prikupljala voda koja toči na sve strane proteklih godina objavljivane su na društvenim mrežama.

Direktor škole Ivan Ivanović kazao je da je ukupna investicija iznosila 210 hiljada eura, koje je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete.

"Urađena je sanacija kompletne površine krova, kosih i ravnih površina, kao i oluka na cijeloj školi. Test su bile kiše koje su padale posljednje dvije nedjelje, gdje su učionice i hodnici ostali suvi. Tender je raspisalo i platilo izvođača i nadzor Ministarstvo prosvjete i u dva navrata je izdvojeno ukupno 210.000 eura", kazao je "Vijestima" Ivanović. Prema njegovim riječima, planirano je da se izvrši kompletna rekonstrukcija enterijera u srednjoj školi.

"To podrazumijeva da od plafona do poda kompletno sve zamijenimo i saniramo. Očekujemo takođe da Ministarstvo prosvjete finansira, a obećali su nam pomoć i iz Opštine Budva. Po nekim procjenama, resorno ministarstvo bi trebalo da izdvoji još 200 hiljada eura, a mi smo od Opštine tražili 150 hiljada eura. Škola je izgrađena 1985. i do sada nije mnogo u nju ulagano, zato planiramo da izvršimo kompletnu zamjenu vodovodnih, kanalizacionih, elektro instalacija, grijanje. Riječ je o obimnom poslu, jer vršimo zamjenu i niskih plafona, rasvjete, unutrašnje bravarije, keramike, obezbijedićemo kompletno nov školski inventar od klupa do tabli, jednostavno vršimo rekonstrukciju cijele škole, jedino će zidovi u njoj ostati", kazao je Ivanović.

Bonus video: