Pljevlja: Radnici "Grijanja" pozvali građane na protest ispred zgrade Opštine

Oni su obavjestili korisnike da će kotlove potpuno ugasiti ukoliko lokalna uprava bude odugovlačila proces oko definisanja minimum procesa rada
720 pregleda 0 komentar(a)
Radnici "Grijanja", Foto: Arhiva
Radnici "Grijanja", Foto: Arhiva

Zaposleni u opštinskom preduzeću "Grijanje" organizovaće protest 26. decembra u 12 sati ispred zgrade Opštine Pljevlja, kako bi ukazali na lošu materijalnu situaciju u kojoj se nalaze.

Radnici tvrde da im rukovodstvo preduzeća duguje devet zarada.

“Poštovan sugrađani. Usljed jako teške materijalne situacije uzrokovane dugovanjem devet zaostalih zarada i iznevjerenih obećanja od strane firme i lokalne uprave, pozivamo Vas da nam se pridružite na protestu 26.12.2019. u 12 časova ispred zgrade Opštine.Pozivamo i ostale radnike koji se nalaze u sličnoj situaciji da nam se pridruže sa svojim porodicama i prijateljima kako bismo na miran način izrazili nezadovoljstvo odnosom lokalne uprave prema nama. Situacija u koju smo dovedeni je nepodnošljiva. Egzistencija naših porodica i nas ozbiljno je ugrožena, pa nam ne preostaje ništa drugo osim da štrajkom i protestom pokušamo ostvariti svoje pravo na rad i na život”, navodi se u saopštenju radnika Grijanja.

Oni su obavjestili korisnike da će kotlove potpuno ugasiti ukoliko lokalna uprava bude odugovlačila proces oko definisanja minimum procesa rada.

“Želimo da informišemo korisnike naših usluga da je u toku formiranje minimuma procesa rada koji će se obavljati u toku štrajka. Ukoliko lokalna uprava bude odugovlačila proces, kotlovi će biti potpuno ugašeni i svi ložači su spremni da napuste radna mjesta i uzmu radne knjižice. Učinili smo sve da do ovoga ne bi došlo, ali jednostavno, dalje se ovako ne može.Molimo sve korisnike naših usluga da na vrijeme obezbijede alternativni način za grijanje svojih prostotija i poslovnih objekata, jer će se rad prema minimumu radnog procesa izuzetno loše odraziti na kvalitet isporučene toplotne energije”, navodi se u saopštenju radnika "Grijanja".

Bonus video: