Herceg Novi: Agencija za gazdovanje gradskom lukom partner na projektu „Reglports“

Projekat „Reglports“ dio je Intereg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora
0 komentar(a)
luka herceg novi, Foto: Slavica Kosić
luka herceg novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 02.03.2018. 13:22h

Agencija za gazdovanje gradskom lukom partner je u projektu „Reglports“, namijenjen unaprijeđenju usluga u malim lukama prekograničnog područja, saopšteno je iz lokalne uprave.

Projekat „Reglports“ dio je Intereg IPA programa prekogranične saradnje Italija-Albanija-Crna Gora.

„Intereg IPA program prekogranične saradnje „Italija-Albanija-Crna Gora“ uspostavljen je radi pružanja dodatne podrške IPA saradnji u regiji južnog Jadrana kroz podsticanje pametnog, inkluzivnog i održivog razvoja. Cilj programa je da olakša razmjenu znanja i iskustva među korisnicima u tri zemlje, razvija i primjenjuje pilot akcije, mjeri izvodljivost novih politika, proizvoda i usluga, kao i podrška investicijama u oblastima od interesa“, navodi se u saopštenju..

Intereg IPA program podržava inicijative koje se odnose na oblasti jačanja prekogranične saradnje i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, pametnog upravljanja prirodnim i kulturnim nasljeđem radi razvoja održivog prekograničnog turizma i teritorijalnih aktivnosti, zaštite životne sredine, upravljanja rizikom i strategije niske emisije ugljendioksida, kao i povećanja prekogranične pristupačnosti, promovisanja održivih transportnih usluga i objekata, kao i poboljšanja javne infrastrukture.

Bonus video: