Bulevar kroz Donju Goricu dobija ime "21. maj"

Trajno sjećanje na dan refenduma kada je obnovljena državna nezavisnost
1138 pregleda 3 komentar(a)
Bulevar Donja Gorica (Foto: Boris Pejović), Foto: Borispejovic@gmail.com
Bulevar Donja Gorica (Foto: Boris Pejović), Foto: Borispejovic@gmail.com

Vlada je dala saglasnost Glavnom gradu da se novoizgrađeni bulevar kroz Donju Goricu, od kružnog toka na Nikšićom putu do mosta na Sitnici, nazove Bulevar 21. maja po danu kada je 2006. godine održan referendum na kojme je Crna Gora obnovila svoju državnu nezavisnost.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke Vlade, saglasnost je tražio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković.

Dužina ovog bulevara, koji je dio magistralnog pravca Podgorica - Cetinje je 3.600 metara.

"Davanjem naziva ulici ''Bulevar 21. maj'' trajno se obilježava događaj od izuzetnog značaja za državni, društveni, ekonomski i kulturni razvoj Crne Gore, kada su građani Crne Gore na referendumu o državno-pravnom statusu Republike Crne Gore, 21. maja 2006. godine, mirnim, demokratskim putem obnovili nezavisnost naše države, i koji je bitno doprinio međunarodnom položaju i ugledu Crne Gore. Takođe, smatramo da ne postoji rizik da će značaj ovog datuma biti devalviran u narednom periodu, te stoga Ministarstvo kulture predlaže Vladi Crne Gore da da saglasnost za podizanje spomen-obilježja, prije isteka zakonskog roka", navedeno je u obrazloženju Vlade.

Rekonstrukcija prethodne magistrale u ovoj bulevara završena je u maju ove godine nakon višemjesečnog kašnjenja i tri pomjeranja roka. Rekonstrukcija je koštala 9,6 miliona eura.

Bonus video: