Vojvodiću plaćamo 109.000, za ostalo se sudi

Vrhovni sud je u julu, nakon što su to učinili Osnovni i Viši, potvrdio da je Rade Vojvodić nezakonito smijenjen sa funkcije generalnog direktora
8465 pregleda 4 komentar(a)
Potražuje skoro 57 hiljada za otpremnine: Vojvodić, Foto: Zoran Đurić
Potražuje skoro 57 hiljada za otpremnine: Vojvodić, Foto: Zoran Đurić

Bivši generalni direktor Radio-televizije Crne Gore (RTCG) Rade Vojvodić odustao je od tužbe protiv Javnog servisa na ime materijalne štete zbog izgubljenih zarada, jer je sa bivšim poslodavcem postigao sporazum da mu se ispalti oko 109 hiljada eura sa uračunatim kamatama.

To je saopšteno na jučerašnjem pripremnom ročištu povodom Vojvodićeve tužbe, koje je održano pred sudijom podgoričkog Osnovnog suda Branislavom Lekovićem.

Vojvodićeva pravna zastupnica - advokatica Marija Radulović kazala je da je precizirana tužba u odnosu na isplaćivanje otpremnine u iznosu od skoro 57 hiljada eura sa kamatama.

Ona je kazala da su tužbeni zahtjev precizirali na osnovu nalaza i mišljenja sudskog vještaka Srđana Pupovca, koji je sačinjen na zahtjev punomoćnika RTCG-a i predložila da se taj dokument sprovede kao dokaz.

Pravna zastupnica Javnog servisa - advokatica Jadranka Kasalica, rekla je da se u tom trenutku nije mogla izjasniti na predložene dokaze i povlačenje dijela tužbenog zahtjeva, jer je ročištu prisustvovala po zamjeničkom punomoćju koleginice Makedonke Kasalice.

Leković je glavnu raspravu zakazao za 5. februar i pojasnio je da će se na tom ročištu raspravljati o činjenicama koje su odlučne za osnov i visinu tužbenog zahtjeva.

Vrhovni sud je u julu, nakon što su to učinili Osnovni i Viši, potvrdio da je Vojvodić nezakonito smijenjen sa funkcije generalnog direktora.

On je je razriješen u decemrbu 2016. godine obrazloženjem da je “nanio veliku štetu RTCG poništenjem konkursa za direktora TVCG, ali i zbog privremenog ukidanja emisije ‘Replika’”.

Sud je ocijenio da to što je Vojvodić poništio konkurs za direktora TV prije intervjuisanja kandidata nije razlog za smjenu, jer nije načino štetu Javnom servisu.

Takođe i to što “Replika” nije emitovana dvije sedmice, nije stvar generalnog direktora, već urednika programa.

Bonus video: