Potpuna rekonstrukcija objekta u Herceg Novom: U vrtić uloženo 2,4 miliona eura

Za izvođače je izabran konzorcijum frimi JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica
558 pregleda 0 komentar(a)
Sa jučerašnjeg potpisivanja ugovora, Foto: Saša Matić
Sa jučerašnjeg potpisivanja ugovora, Foto: Saša Matić

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića, potpisala je juče ugovor sa izvođačem radova za potpunu rekonstrukciju vrtića „Naša radost“ u Herceg Novom. Vrijednost investicije, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, je 2,4 miliona, a biće kapaciteta za oko 150 djece.

Za izvođače je izabran konzorcijum frimi JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica. Narednih nedjelja očekuje se početak rekonstrukcije, sa rokom završetka godinu dana.

Ova totalna rekonstrukcija izvodi se kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama sa Njemačkom razvojnom bankom, kojim koordinira Ministarstvo ekonomije, a najveći korisnik je Ministarstvo prosvjete.

U novom vrtiću, predviđeno je devet prostorija sa toaletima za boravak djece, tri kancelarije za upravu vrtića, kuhinjski blok, tehničke i pomoćne prostorije, multifunkcionalni hol, odnosno sala za fizičke aktivnosti, toalet za djecu sa posebnim potrebama, dvorište i parking prostor za zaposlene.

„Procijenjena vrijednost sa opremanjem je oko 2,4 miliona eura, od čega će radovi koštati oko 2,2 miliona, dok je za opremanje objekta dvorišnim mobilijarom predviđeno oko 200.000 eura”, kazala je ministarka Sekulić.

Šehović je kazao da je gradnja vrtića, koja počinje narednih nedjelja, zahtijevala je i prethodnu sanaciju klizišta na Savini, a vrijednost samo tih radova iznosila je 620.000 eura.

“Najaviću i da nas preko Programa energetske efikasnosti očekuju ubrzo totalne rekonstrukcije više obrazovnih objekata vrijedne preko 15 miliona eura“, kazao je Šehović.

Do sada je u okviru programa energetske efikasnosti sa Njemačkom razvojnom bankom izvršena rekonstrukcija i primjena mjera energetske efikasnosti u 33 obrazovne ustanove, a ukupna vrijednost uloženih sredstava u obrazovne ustanove iznosi 26 miliona eura.

Bonus video: