Žabljak: Stabilizacija vremena nakon ledenog talasa

Kako su to i meteorolozi najavili, “Zvijer sa istoka” je prošla i na samom kraju njenog trajanja ostavila za uspomenu-najnižu temperature koja je zabilježena ove zime
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.03.2018. 12:51h

Ledeni vazduh iz Sibira, koji je prethodnih dana zahvatio i naše prostore, nije na Durmitoru donio ništa po čemu će ostati zapamćen.

Kako su to i meteorolozi najavili, “Zvijer sa istoka” je prošla i na samom kraju njenog trajanja ostavila za uspomenu-najnižu temperature koja je zabilježena ove zime.

U noći između srijede i četvrtka, tačnije u dva sata poponoća, zvanični mjerni instrumenti pokazali su 20 stepeni celzijusa ispod nule. Od tada temperature raste pa je su četvrtak u 13 časova izmjereno “svega” minus dva stepena.

Ni tako izražena vremenska oscilacija niti 110 santimetara snijega, Žabljačane navikle i na još surovije uslove za život, nijesu uzbudili. Sve se odvija sasvim normalno, sve službe u gradu kao i prethodnih dana funkcionišu normalno. Normalno je i sercvisiranje građana vodom i strujom. Nije bilo prekida u radu skijališta a tako je bilo, i danas je, kada je u pitanju saobraćaj.

Na svim regionalnim i magistralnim putevima saobraćaj se odvija normalno iako je počeo duvati južni vjetar. Mećava koja donosi snijeg na put nijesu prepreka jer je mehanizacija “Crnagoraputa” neprekidno prisutna i djeluje, saopšeno nam je u tom preduzeću.

Ista sutuacija je na opštinskim putevima pa su putevi prohodni prema svim selima osim Male Crne Gore i najudaljenijih sela na obroncima Sinjajevine.

Galerija

Bonus video: