"Lovćen film" bi da otvori bioskopsku salu i u Petrovcu

Predlažu da se sala otvori u zgradi Crvene komune i tvrde da su spremni da opreme bioskop modernom opremom
90 pregleda 2 komentar(a)
Crvena komuna Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Crvena komuna Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.02.2018. 20:56h

Kompanija “Lovćen film” koja posljednjih godina upravlja bioskopom Cadmus cineplex u Budvi razmatra mogućnosti otvaranja bioskopske sale u Petrovcu, značajnog turističkog mjesta sa nekoliko hiljada stanovnika.

Kako navode u “Lovćen filmu”, za realizaciju projekta neophodna je i volja Petrovčana, odnosno predstavnika u lokalnom parlamentu. Prijedlog investitora je da se partnerstvo lokalne samouprave ogleda u ustupanju već postojeće sale u zgradi Crvene komune i uspostavljanje privatno-javnog partnerstva sličnog onom u Budvi.

“Učešće Lovćen filma u realizaciji ovog projekta bilo bi opremanje sale video- projektorom, savremenom audio i vizuelnom opremom, osposobljenom radnom snagom u vidu angažovanja jednog ili više kino operatera u zavisnosti od broja termina realizacije filmova. Takođe, osnovna obaveza i djelatnost investitora bila bi distribucija i prikazvanje najnovijih filmskih projekcija, kao i dopremanje svih potrebnih pratećih sadržaja koje ima svaki bioskop današnjice..., koja kada se uzme u cjelosti sa audio-vizuelnim opremanjem iziskuje ozbiljno finansiranje”, navode iz PR službe bioskopa Cadmus Cineplex.

Osim filmova, kao i u Budvi, partnerstvo predviđa niz drugih besplatnih programa, predstava, radionica, školskih sadržaja.

To bi podiglo broj kulturno-društvenih projekata, kojih u Petrovcu, prema riječima mještana, nema dovoljno.

Iz menadžmenta “Lovćen filma” kažu da su budvanskim organizacijama i institucijama ponudili projekat na razmatranje.

Bonus video: