Peticijom do urednije ulice u Maslinama

Mještani tvrde da je ulica Nikole Đurkovića u katastrofalnom stanju
1545 pregleda 2 komentar(a)
Kada padne kiša voda oko kontejnera: Ulica Nikole Đurkovića, Foto: Privatna arhiva
Kada padne kiša voda oko kontejnera: Ulica Nikole Đurkovića, Foto: Privatna arhiva

Mještani ulice Nikole Đurkovića u Maslinama u Podgorici peticijom će od nadležnih iz Glavnog grada tražiti da se ta saobraćajnica napokon uredi, jer je, kako su istakli, u katastrofalnom stanju.

Duga nekoliko stotina metara, ulica u blizini kasarne “Marko Miljanov”, kako je kazao Petar Dedivanović, nema trotoar, atmosfersku kanalizaciju, asfalt je dotrajao, a nakon kiše, od vode se ne može proći.

“Narednih dana počećemo sa potpisivanjem peticije, koju ćemo preko Mjesne zajednice uputiti Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada i tražiti da se ulica dovede u red. Saobraćajnica je dovoljno široka, ali je neophodno da se popravi”, pojasnio je on.

Naveo je da je prije dvije godine napravljena fekalna kanalizacija u dijelu ulice, a da na pojedinim mjestima nije urađena. Istakao je i da je tada loše urađena sanacija saobraćajnice nakon radova, koji su dugo trajali.

“Pojedini mještani moraju da prave nasipe ispred kapija, kako bi spriječili da se voda sliva prema kućama. Kao što možete da vidite kod kontejnera se stvaraju lokve, od vode ne može da se prođe”, kazao je Dedivanović.

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković ljetos je tokom obilaska MZ “Masline” naveo da će na tom području biti izgrađeno novih 1.185 metara fekalne kanalizacije.

Pojasnio je da će to biti urađeno u dijelu ulice Nikole Đurkovića, zatim u ulicama Goce Delčeva, Valtazara Bogišića, Žarka Zrenjanina i u dijelu Ulice Desete crnogorske brigade.

Iz Glavnog grada “Vijestima” nisu odgovorili da li su i kakvi radovi predviđeni u narednom periodu u Ulici Nikole Đurkovića.

Bonus video: