Bošković: Članstvom u NATO i integracijom vojske zaštićeni teritorijalni integritet i nezavisnost

On je kazao da je Sinjajevina prepoznata kao sjajan prostor za otvaranje vojno-strelišnog poligona, koji će biti uz poštovanje najstrožih ekoloških standarda
1495 pregleda 9 komentar(a)
Bošković, Foto: Vlada Crne Gore
Bošković, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je članstvom u NATO-u i završenim procesom integracije Vojske u Alijansu prošle godine obezbijedila potpunu zaštitu teritorijalnog integriteta i nezavisnosti države, rekao je ministar odbrane Predrag Bošković.

"Taj podatak, uz činjenice da su u prošloj godini značajno poboljšani kapaciteti i sposobnosti Vojske Crne Gore (VCG), kao i da Crna Gora učestvuje u velikom broju misija, doprinio je značajnom podizanju kredibiliteta VCG i države", rekao je Bošković.

On je najavio da će posebna pažnja biti na modernizaciji VCG, pošto su 2019. godine zaključeni značajni ugovori o nabavci 67 lakooklopnih vozila, koja će biti nadograđena najsavremenijim borbenim sredstvima.

“Time će dvije pješadijske čete biti opremljene na najsavremeniji način i njihove sposobnosti biće podignute na najveći nivo”, kazao je Bošković u video poruci objavljenoj na Tviter nalogu vlade.

On je podsjetio da je počelo renoviranje kasarni VCG.

“U narednih nekoliko godina će dobiti novi sjaj, a time i prostor za pripadnike VCG, da mogu na najkvalitetniji način da koriste te prostore i obavljaju aktivnosti”, navodi Bošković.

On je kazao da je Sinjajevina prepoznata kao sjajan prostor za otvaranje vojno-strelišnog poligona, koji će biti uz poštovanje najstrožih ekoloških standarda.

"Da u saradnji sa građanima i stanovništvom te planine i opština kojima ona gravitira omogućimo da na najbolji način pokušamo da iskoristimo potencijale koje ta planina pruža ne samo stanovništvu, ne samo Vojsci, već i ostalim građanima i turistima koji dolaze u našu lijepu Crnu Goru”, poručio je Bošković.

Bonus video: